25. 06. 2021.
Do kraja avgusta novi put u Česmi

Do kraja avgusta novi put u Česmi

Do kraja avgusta novi put u Česmi

Gradnja centralne saobraćajnice u naselju Česma, u Ulici Petra Velikog, trebalo bi da bude okonačna do kraja avgusta, nakon što su posljednjih dana intenzivirani radovi, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema njihovim podacima, radovi su ušli u završnu fazu, a trenutno se radi na postavljanju ivičnjaka, ugradnji tampona, te postavljanju niskonaponske kanalizacije i javne rasvjete.

Već su završeni radovi na izgradnji oborinske kanalizacije, širokom otkopu i izradi nasipa. Svi korisnici vodovoda su prepriključeni na novi vodovod, tako da u odjeljenju očekuju da će se radovi ubrzati i završiti na vrijeme.

– S obzirom na činjenicu da se gradi saobraćajnica u punom profilu i da se gradi u naselju koje je gusto naseljeno, bilo je velikih teškoća da se izvedu radovi na oborinskoj kanalizaciji, a da se saobraćaj istovremeno bezbjedno i neometano odvija. Osim saobraćaja, izvođača je usporavalo i mnoštvo podzemnih instalacija (vodovod i telekomunikacije) koje je bilo potrebno izmjestiti i prepriključiti postojeće korisnike – ističu u Odjeljenju.

Dužina nove saobraćajnice iznosi nešto više od 820 metara. Pored kolovoza, izgradiće se i obostrani trotoar, oborinska i niskonaponska kanalizacija, javna rasvjeta, kao i nova autobuska stajališta. Vrijednost investicije je 750.000 KM a radove izvodi preduzeće „Kozaraputevi“.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender