25. 01. 2021.
Poznati svi finalisti Demofesta

Poznati svi finalisti Demofesta

Poznati svi finalisti Demofesta

Žiri ovogodišnjeg Demofesta odabrao je novih šest polufinalista ovog festivala čime je lista bendova u finalu kompletirana.

Novih šest finalista su: Aleja velikana iz Beograda, Anja Rikalo & The Band iz Mostara, DrvoTruo iz Kikinde, Sergio Lounge iz Beograda (pobjednici Bunt rok festivala), Lady D iz Banjaluke i G.M.O iz Zaječara.

Ovih šest finalista pridružiće se bendovima iz prvog polufinala: Herz iz Beograda, Monstruoz iz Sarajeva, Olivera Popović iz Novog Sada, Biljke iz Bele Crkve, Captain Morgan’s Revenge iz Novog Mesta, Fire in Cairo iz Zagreba i Vin Triste iz Beograda.

Večeras ćemo dobiti pobjednika 11. Demofesta, a u revijalnom dijelu programa nastupa dr Nele Karajlić, Goblini i prošlogodišnji pobjednik Slonz.

Najbolji demo bend biće nagrađen profesionalnim snimanjem i produkcijom albuma u iznosu od 3 500 evra, vicešampion će osvojiti opremu u vrijednosti 2 000 evra, dok će trećeplasirani sastav za binsku opremu dobiti 1 000 evra.

I ove godine Demofest uručuje nagradu “Plavi bas”, koji će dobiti najbolji basista Demofesta. Takođe, predstavnici beogradskog SAE instituta će boraviti na festivalu i tom prilikom odabrati i nagraditi jedan demo bend. Odabranom bendu će SAE pokloniti određen broj sati za snimanje u muzičkom studiju instituta, a odabranu grupu će snimati studenti ove ustanove, javlja Srpska Cafe.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender