25. 01. 2021.
Gradonačelnik Banjaluke naložio da se izvrši procjena štete na domaćinstvima

Gradonačelnik Banjaluke naložio da se izvrši procjena štete na domaćinstvima

Gradonačelnik Banjaluke naložio da se izvrši procjena štete na domaćinstvima

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, naložio je danas gradskom Odsjeku za civilnu zaštitu da izvrši procjenu štete na domaćinstvima u četiri prigradska naselja koja su pretrpjela najveću štetu u jučerašnjem olujnom nevremenu, koje je praćeno snažnim udarima grada.

Prema nalogu gradonačelnika, Civilna zaštita će uraditi prvu, preliminarnu procjenu štete i zaštititi oštećene objekte od daljih oštećenja, s obzirom na to se, prema prognozi Republičkog hidrometerološkog zavoda, noćas može očekivati velika količina padavina koja može izazvati dodatnu štetu – rekao je Mladen Ćućun, šef Odsjeka za civilnu zaštitu i poslove teriotorijalne vatrogasne jedinice.

Prema prvim podacima sa terena, u naseljima koje je zahvatilo nevrijeme, oštećeno je oko 200 objekata. Kako je ustanoveljeno na terenu, najveća šteta zabilježena je na području Mišinog hana.

– Najvećim dijelom, radi se oštećenju krovova, polupanim prozorima i oštećenim fasadama. Na Civilnoj zaštiti je sada da adekvatno zaštiti oštećene objekte kako bi spriječili dalju štetu – rekao je Ćućun.

On je dodao da su ekipe Civilne zaštite i profesionalne vatrogasne jedinice, uz pomoć mještana,uspjele da prekriju najlonskim pokrivačem veliki broj oštećenih objekata te ističe da se taj posao nastavlja i danas.

Prema nalogu gradonačelnika, na osnovu izvještaja Civilne zaštite, u narednim danima biće formirane komisije za procjenu nastale štete. Istovremeno, komisije će procjenjivati i štetu na poljoprivrednim usjevima i voćnjacima u naseljima pogođenim nevremenom, koja je, prema podacima sa terena, takođe značajna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender