12. 05. 2021.
Cvijanović: Ključ uspjeha bolja koordinacija svih u okviru BiH

Cvijanović: Ključ uspjeha bolja koordinacija svih u okviru BiH

Cvijanovićeva na obilježavanju 100 godina od podizanja srpske zastave na Bijeloj kući

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović boravi u Vašingtonu gdje će učestvovati na ceremoniji u američkom Kongresu povodom obilježavanja stotinu godina od podizanja srpske zastave na Bijeloj kući.

Ceremoniji u Vašingtonu prisustvaće i premijerka i ministar spoljnih poslova Srbije Ana Brnabić i Ivica Dačić.

Cvijanovićeva je uoči odlaska u Vašington za Radio Republike Srpske izjavila da je ovaj događaj veoma važan jer odnosi Srba i Amerikanaca treba da se podignu na viši nivo.

“Mislim da jeste važno. Tu će biti naučnih simpozijuma. Biće naučnih sadržaja koji su vrlo važni da pokažu da se veze veze između Srba i Amerikanca podignu na viši nivo, da postoji zajednička baština, da postoji zajednički period u kojem smo dobro sarađivali. Sigurna sam da će nakon nekoliko godina, da kažem možda nedovoljnog razumijevanja, da nam se otvaraju šanse i mogućnosti za jednu puno bolju saradnju, koja će biti na realnim osnovama, lišena i oslobođena bilo kakvih stereotipa, loših i nametnutih slika u tom nekom periodu. Zadovoljna sam što ću biti u prilici da prisustvujem u nekoj od tih ceremonija”, istakla je predsjednica Vlade Srpske Željka Cvijanović, javlja RTRS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender