12. 05. 2021.
Najbolji start Zvezde u poslednjih 15 godina

Najbolji start Zvezde u poslednjih 15 godina

Najbolji start Zvezde u poslednjih 15 godina

Fudbaleri Crvene zvezde zabilježili su fenomenalan start sezone, s obzirom da na prva četiri meča nisu primili nijedan gol.

Pored utakmice sa Dinamom iz Vranja u prvenstvu, “crveno-bijeli” su u do sada odigrana tri kvalifikaciona meča za Ligu šampiona takođe ostali bez zatresene mreže.

Zvezdina evropska priča je počela 1. novembra 1956. godine, a sve do sezone 2000/01. nije se desilo da u prve tri utakmice tadašnji golman crveno-beli ostane nesavladan.

Generacija predvođena Slavoljubom Muslinom, uspjela je najprije da ostvari obje pobjede bez primljenog gola u dvomeču protiv KI Klaksvika sa Farskih Ostrva, a zatim i u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Torpeda iz Gruzije.

Uspjeh Muslinove ekipe je ponovio tim Zorana Filipovića iz sezone 2002/03, koji je čak otišao i korak dalje. Odbrana predvođena Nemanjom Vidićem, uspjela je da sačuva mrežu u dvomečima protiv Kairata i Kjeva iz Verone.

Od dolaska Vladana Milojevića na mjesto šefa stručnog štaba, poslije utakmice prvog kola grupne faze Lige Evrope prošle sezone, kada je Zvezda na svom stadionu odigrala neriješeno 1:1 protiv ekipe BATE Borisova, potom je i uspjela da sačuva mrežu na osam od 11 evropskih utakmica, uz gol-razliku 7:2.

“Ključno je to što se branimo na isti način kao što napadamo. Cijela ekipa učestvuje i svako ima i ofanzivne i defanzivne zadatke. Borimo se za svaku loptu, uklizavamo i ostavljamo srce na terenu tokom cijele utakmice”, kaže golman Milan Borjan.

Koliko je ovaj uspjeh veliki svjedoči činjenica da su čak sedmorica igrača i dvojica golmana u ove četiri utakmice direktno učestvovali u odbrani “crveno-bijelog” tima – golmani Milan Borjan i novajlija Zoran Popović, kao i odbrambeni igrači Vujadin Savić, Filip Stojković, Milan Rodić, Srđan Babić, Marko Gobeljić, novajlija Miloš Degenek i ‘dijete’ Crvene zvezde Aleksa Terzić, javlja B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender