25. 01. 2021.
Sastanak Đokića i Fergusona: Srpska opredijeljena za put ka EU

Sastanak Đokića i Fergusona: Srpska opredijeljena za put ka EU

Sastanak Đokića i Fergusona: Srpska opredijeljena za put ka EU

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je tokom današnjeg razgovora sa odlazećim ambasadorom Velike Britanije u BiH Edvardom Fergusonom da je Srpska opredijeljena za put ka EU i istakao značaj mehanizma koordinacije.

Đokić je zahvalio Fergusonu na vidljivom doprinosu razvoju Republike Srpske i poželio mu sreću i uspješan nastavak profesionalne karijere, navedeno je u saopštenju Biroa Vlade za odnose s javnošću.

– Bavili smo se praktičnim pitanjima doprinosa razvoju ekonomije i uz pomoć britanske Ambasade radili na izradi Strategije energetike u Republici Srpskoj, kao i na izradi Okvirne strategije energetike BiH – istakao je Đokić i izrazio zadovoljstvo saradnjom sa kompanijama iz Velike Britanije koje su prisutne u Republici Srpskoj, posebno u sektoru rudarstva.

Tokom razgovora je obostrano naglašeno da je u prethodnom periodu, u vrijeme mandata ambasadora Fergusona, saradnja između britanske Ambasade i Ministarstva industrije, energetike i rudarstva bila veoma produktivna, te da je rezultat te saradnje dosta zajedničkih projekata i aktivnosti koje su sprovedene u navedenom periodu.

Na sastanku je potvrđen zajednički interes da i u budućnosti bude nastavljena dobra međusobna saradnja između Velike Britanije i Republike Srpske.

Ambasador Ferguson je zahvalio na ličnom doprinosu ministra Đokića, čiji su rad i posvećenost doprinijeli uspješnom zajedničkom rezultatu, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender