12. 05. 2021.
Vučić: Neka nas mrze, to govori i o našoj i o njihovoj veličini

Vučić: Neka nas mrze, to govori i o našoj i o njihovoj veličini

Srbija će za 40 godina morati braniti Vranje, ako ne riješimo pitanje Kosmeta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je da će Srbija za 20 godina, ako ne bude rješavala pitanje Kosova i Metohije, izgubiti sve.

“Nećete razgraničenje sa Albancima? Nema problema, kažite ljudima da se spremimo da branimo Vranje za 40 godina. Zar mislite da se naši ne iseljavaju već danas”, rekao je Vučić, komentarišući otvoreno pismo episkopa raško-prizrenskog Teodosija, koji je naveo da bi podjela teritorija dovela do iseljavanja Srba sa Kosmeta i stradanja kulturne baštine.

Vučić je dodao da svjetske sile i strane službe imaju istu takvu argumentaciju zašto neće etničke granice, prenijeli su beogradski mediji.

“Valjda je bolje nešto, nego ništa”, rekao je Vučić i naveo da Crkva, iako neće etničke granice, hoće da joj lažna “kosovska država” isplati 650.000 evra.

“I mnogi drugi, posebno politički protivnici zapravo neće nikakvo rešenje za Kosovo. Žele da danas budu sigurniji, a sutra? Šta ih briga”, rekao je Vučić.

Suština je, ističe Vučić, da njegovi protivnici pitanje Kosova zapravo vide kao najbolji “teren” za rušenje njegove vlasti.

On je ponovio da će izaći u javnost sa prijedlogom za Kosmet, ako oko nečega sa nekim bude bilo moguće postići dogovor, pošto sa Albancima to nije bilo moguće.

NJegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije smatra da bi podjela koja se pominje u vezi sa rješenjem Kosova i Metohije, kao i svaka druga razmjena teritorija u istoriji, dovela do masovnog iseljavanja Srba sa juga Kosmeta i stradanja vijekovima stare duhovne i kulturne baštine srpskog naroda.

Vladika je u otvorenom pismu istakao da su sve učestalije izjave političara iz Beograda i Prištine o teritorijalnoj podjeli Kosmeta neodgovorne i da izazivaju strah kod srpskog stanovništva, što bi, prema njegovom mišljenju dovelo do novog egzodusa Srba.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender