22. 04. 2021.
Podignuta optužnica protiv Banjalučana: Iz stanova krali novac i nakit

Podignuta optužnica protiv Banjalučana: Iz stanova krali novac i nakit

Lopovi upadaju u kuće i usred dana

Mještani Trna, kod Laktaša, kažu da su uznemireni, ali i zabrinuti za svoju i bezbjednost svoje imovine jer je, kako tvrde, bilo slučajeva da provalnici ulaze u kuće i kada su vlasnici unutra.

Kako nam je potvrđeno, policija traga za lopovima koji u posljednje vrijeme upadaju u kuće u Trnu kako danju, tako i noću.

Kako preciziraju mještani, stambene i pomoćne objekte zaključavaju, a prozore zatvaraju već sa prvim sumrakom jer lopovi u kuće upadaju bez obzira da li su ukućani u njima ili ne.

“Prije petnaestak dana u Trnu su oko 22.30 opljačkane dvije kuće, jedna do druge. Vlasnik jedne kuće sjedio je na balkonu ni ne sluteći šta se unutra dešava, dok su provalnici ušli na prozor s druge strane objekta te odnijeli vrijednosti koje su pronašli – novac i zlato”, priča za “Nezavisne” jedan mještanin, ne želeći da mu navodimo ime.

Kako kaže, samo dvije ulice dalje prije mjesec dana obijena je još jedna kuća, ali su vlasnici za to saznali nakon nekoliko dana kada su se vratili sa sela.

“Po ulasku u kuću nismo primijetili ništa neobično jer nije bilo ispreturanih stvari, niti srušenog namještaja. Ali, kada smo htjeli da uđemo u ostavu, shvatili smo da se nešto desilo”, kažu mještani.

Dodaju da su provalnici bili oprezni pa su prvo razbili reflektor koji se uključuje na pokret.

“Zatim su se uz fasadu popeli do prozora od ostave te tako ušli u kuću, a izašli su na balkonska vrata. Vidljivo je bilo da su otvarali ormare i provjeravali da neke vrijednosti nisu ostavljene između složene garderobe”, pojašnjavaju mještani za “Nezavisne”.

Navode da vrednije stvari iz njihove kuće ipak nisu ukradene te pretpostavljaju da se provalnici nisu zadržali jer su vidjeli da se kući približava automobil te su na pola posla morali pobjeći.

Iz Policijske uprave Banjaluka kažu da su provjerama u nadležnoj policijskoj stanici utvrdili da su od 8. juna do 14. jula dobili prijave o pet teških krađa i tri krađe.

“Krađe su izvršene ulaskom u neobezbijeđen objekat, dok su teške krađe izvršene savladavanjem prepreke i ulaskom u objekat, odakle su ukradeni predmeti. Sva krivična djela izvršena su kako u dnevnim, tako i u večernjim časovima”, rekli su iz policije te dodali da su ukradeni novac, zlato i oružje.

Iz policije kažu da je u toku intenzivan rad na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender