08. 05. 2021.
Dodik: Rezervisali smo pobjedu na izborima

Dodik: Rezervisali smo pobjedu na izborima

Dodik: Rezervisali smo pobjedu na izborima

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je pobjeda na predstojećim izborima rezervisana za koaliciju SNSD-DNS-SP, njihove kandidate i liste, o čemu govore sve ankete.

“Savez za promjene može samo na trivijalnim stvarima da vodi kampanje, kao što je slučaj `Dragičević`, što pokušavaju održati u javnosti, a vidi se da je to čista politizacija koja se više nikome ne mora objašnjavati, jer je svima jasno o čemu se tu radi”, rekao je Dodik.

On je poručio da se koalicija SNSD-DNS-SP pripremila za pobjedu na izborima.

“Veliki dar koji želimo podariti građanima Republike Srpske je pobjeda ove koalicije, jer to znači pobjedu patriotske, a ne izdajničke koalicije koju čine PDP-SDS-NDP”, rekao je Dodik novinarima na Kozari nakon sastanka delegacija partija vladajuće koalicije.

Dodik je rekao da unutar koalicije SNSD-DNS-SP nema posebnih problema, te da su ove partije vezane za sudbinu naroda u Srpskoj i nisu zagledane na bilo koju drugu stranu, zbog čega su i njihovi odgovori jasni.

Lider SNSD-a je ocijenio da je mnogo urađeno na poboljšanju života građana u Srpskoj, podsjetivši da su doneseni propisi i utvrđen način legalizacije do sada bespravno izgrađenih objekata, dok je Vlada Srpske učinila sve da pomogne putem isplate socijalnih naknada, a rješavaju se i problemi žrtava rata.

“Republika Srpska je stabilna, kao i njene institucije. Ekonomska, socijalna i politička situacija su stabilne. Sve obaveze prema poljoprivrednom sektoru su izvršene”, rekao je Dodik i dodao da ne vidi načina da Srpska, njene finansije i institucije budu ugroženi.

Dodik je rekao da Republika Srpska, od svih do sada održanih izbora, u predstojeće ulazi najstabilnija.

On je naglasio da Srpska bilježi rast u 15 posljednjih kvartala, podsjetivši da su povećane penzije i plate, kao i da se grade važni objekti.

“Od 10. septembra biće isplaćena diferencirana jednokratna pomoć penzionerima, povećane su penzije i plate, gradimo važne kapitalne i infastrukturne objekte, završavamo bolnicu u Istočnom Sarajevu i Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, počinjemo izgradnju bolnice u Doboju, krećemo sa definisanjem uslova za izgradnju auto-puta Banjaluka-Prijedor i auto-puta koji treba da nastavi od Doboja prema Modriči, Vukosavlju do granice sa Brčko distriktom”, precizirao je Dodik.

On je istakao da se sa Srbijom osmišljava dionica puta od granice Brčko distrikta do Drine, kako bi to bilo cjelovito rješenje puta do Srbije.

“Ne vidimo način da se ugroze institucije Republike, naš budžet i javni računi, jer su veoma efikasni. Reagovali smo na štete koje su nastale usljed nevremena u Prijedoru i Banjaluci i Vlada Srpske već vrši doznake sredstava da se pomogne onima koji su pretrpjeli štetu”, rekao je Dodik, koji je i predsjednik Srpske.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender