16. 04. 2021.
Krajiček: Od Đokovića zavise Rodžerove GS titule

Krajiček: Od Đokovića zavise Rodžerove GS titule

Krajiček: Od Đokovića zavise Rodžerove GS titule

Šampion Vimbldona iz 1996. Ričard Krajiček smatra da je Novak Đoković ključni faktor za to koliko će Rodžer Federer osvojiti još Grend slem titula.

Švajcarac je tokom Đokovićevog pada forme i problema sa povredom prekinuo svoj petogodišnji post i u posljednjih godinu dana osvojio tri GS, pa je sada na koti 20.

– Mislim da može da osvoji još jedan ili dva Slema, ali to opet zavisi od Novaka. Neko vrijeme Rodžer je igrao sjajan tenis, a Novak ga je pobjeđivao na travi dvije godine u nizu. Novakov nivo igre može da bude zastrašujući. Nivo tenisa kakav nikad nisam vidio. Momci koji su igrali protiv Novaka i Rodžera kažu da protiv Federera uvijek imaš osećaj da imaš šansu, dok je sa Novakom svaki ritern blizu osnovne linije, sve vraća, nevjerovatan je – rekao je Krajiček.

Đoković i Federer su 15 puta igrali međusobno na Grend slemovima, a Srbin vodi 9-6. Posljednji put sreli su se u polufinalu Australijen opena 2016, kada je Novak slavio 3-1.

– Rodžer ima fizičke padove, kao na završnom mastersu prošle godine i prije nekoliko nedelja u Haleu, sada protiv Andersona (Vimbldon). Promašio je meč loptu i nije uspio da završi meč. To je bilo razočaravajuće. Mislim da i dalje ima to u sebi, ali ključni faktor je Đoković – smatra direktor ATP turnira u Roterdamu.

Krajiček je tokom Vimbldona izjavio da Đoković može da osvoji narednih šest Grend slemova. Jedan je već uzeo. Ostalo je još pet, javlja B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender