15. 05. 2021.
Srbija večeras protiv Španije za evropsko zlato u vaterpolu

Srbija večeras protiv Španije za evropsko zlato u vaterpolu

Srbija večeras protiv Španije za evropsko zlato u vaterpolu

Reprezentacija Srbije sastaje se od 22.15 sa selekcijom Španije u finalu Evropskog prvenstva u Barseloni.

Biće ovo repriza finala istog takmičenja iz 2009. godine u Rimu, kada je Srbija slavili poslije drame i peteraca.

Srbija igra za svoje 25. zlato računajući najveća takmičenja (Olimpijske igre, Svjetsko prvenstvo, Svjetski kup i Svjetsku ligu), a sedmo na kontinentanom takmičenju.

Srpska reprezentacija, računajući i Mediteranske igre i Univerzijadu, na svom kontu ima ukupno 49 odličja – 30 zlata, 7 srebra, 12 bronzi.

‘Delfini’ su aktuelni prvaci Starog kontinenta, a protiv domaćina imaće priliku da ponove uspjeh Mađarske star osam decenija – ukoliko i po četvrti put u nizu osvoje zlatnu medalju.

Momci Dejana Savića bili su sigurni u grupnoj fazi, rutinskim trijumfima nad Rumunijom (11:5), Rusijom (11:9) i Slovačkom (13:5) izborili su direktan plasman u četvrtinu finala.

Uslijedila je jedna od lakših pobjeda nad velikim rivalima Mađarima (8:5), da bi u borbi za veliko finale pala i Hrvatska (9:7), aktuelni prvak svijeta.

“Treba da nastavimo kao do sada. Sigurnost u odbrani, pokretljivost i organizovanost kao i igrača manje prikazan u duelu sa Hrvatskom. Bili smo agresivni, uvek na igraču sa loptom, dobro postavljeni. Da nema lakih golova u našoj mreži. Možda su najbrži na turniru, imaju sjajne individualne kontre. Ovo ostalo je na našoj strani, kvalitet, mentalna snaga, iskustvo. Igrati finale u zemlji domaćina je izazov. Vreme utakmice je potpuno nebitno”, rekao je Andrija Prlainović.

Biće ovo 39. međusobni okršaj protiv ‘Crvene furije’, a srpski momci imaju i te kako pozitivan skor – 32 pobjede i samo šest poraza, javlja B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender