15. 05. 2021.
Zatraženo izvinjenje Milorada Dodika

Zatraženo izvinjenje Milorada Dodika

Zatraženo izvinjenje Milorada Dodika

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović osuđuje izjave Milorada Dodika kako je „neko spreman da ovdje kaže da treba ukinuti Republiku Srpsku“ te da će se on „boriti protiv svakoga ko hoće da ukine Republiku Srpsku, pa i ovoga Davora, koji to radi, zloupotrebljavajući ove proteste“.

„Osuđujem napade Milorada Dodika iznesene na račun Davora Dragičevića, oca koji mjesecima traži istinu o ubistvu svoga sina. Izreći da je borba za istinu i pravdu nekakvo rušenje Republike Srpske, i to sa najviše pozicije koju ona ima – pozicije predsjednika – je najveća uvreda same Republike, njenih institucija i temeljnih vrijednosti pa i samih ljudi koji u njoj žive.

Ljudski život je, po Ustavu Republike Srpske ali i po osnovnom načelu ljudskog dostojanstva – neprikosnoven. Ovakve izjave, lišene humanosti, osjećaja, izajve koje su ne samo beskrupulozne već i nerazumne, ne priliče poziciji Predsjednika Republike Srpske, već joj čine štetu i narušavaju ugled.

Pozivam Milorada Dodika da uputi izvinjenje Davoru Dragičeviću za izrečene lažne optužbe, a javnosti Republike Srpske za vrijeđanje institucije Predsjednika Republike i omalovažavanje te funkcije.“, navodi Borenović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender