20. 01. 2021.
Windows mijenja Start meni

Windows mijenja Start meni

Windows mijenja Start meni

Promjena je mala, ali mogla bi značajno da utiče na korišćenje računara.

Microsoft je nedavno pustio novu verziju Windows 10 operativnog sistema za korisnike u grupi “Insider Build for Skip Ahead Ring“, pripremajući RedStone 5 verziju za RTM.

Među popravkama primehćenih greški našla se i mala promhena vezana za Start meni, koji je značajno drugačiji u Windows 10 sistemu od ranijih verzija.

Kompanija je u okviru tzv. A/B testiranja maloj grupi korisnika pustila izmhenu Start menija i sad snima njihove reakcije.

Novi Start meni pojavljuje se čim korisnik pređe mišem preko Start meni logotipa, odnosno Windows ikonice u lijevom, donjem uglu.

Prelaskom miša preko ikonice odmah se poziva Start meni, bez potrebe za klikom i tad Start meni “iskače“ iznad svih programa tj. prozora, koji su trenutno aktivno. Sad, kad se mišem pređe preko Start menija on samo promijeni boju, u odabranu boju za svakog korisnika po izboru.

Microsoft ovu promjenu može da uvrsti u novo Windows 10 izdanje, ali nema potvrda da će to učiniti, ali je svakako ne možemo očekivati prije verzije sistema 19H1, javlja Mondo.

Windows mijenja Start meni

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender