15. 05. 2021.
Crnadak: Preduzeti mjere zbog nepostojećeg Predstavništva RS u Izraelu

Crnadak: Preduzeti mjere zbog nepostojećeg Predstavništva RS u Izraelu

Crnadak: Dodijeljeno 9,5 miliona KM za most na Savi

Savjet ministara dodijelio je 9.425.790 KM za izgradnju međudržavnog mosta Gradiška, na auto-putu Banjaluka-Gradiška-Okučani, izjavio je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

“Svoj dio sredstava BiH, odnosno Republika Srpska je odavno obezbijedila i sada čekamo Hrvatsku da završi procedure u vezi sa eksproprijacijom zemljišta i raspisivanjem tendera za radove. Nadam se da će to završiti u skorije vrijeme”, rekao je Crnadak, koji je i potpredsjednik PDP-a.

On je u pisanoj izjavi pojasnio da su ova sredstva unaprijed isplanirana na osnovu dodijeljene dozvole za univerzalne mobilne telekomunikacione sisteme u 2015. godini u iznosu 17.602.470 KM, od čega se 14.962.099 KM ili 85 odsto usmjerava na finansiranje pripreme i izgradnju drumske infrastrukture.

Crnadak je naveo da je BiH obezbijedila i udio u finansiranju pripreme i izgradnje graničnog prelaza na auto-putu Banjaluka-Gradiška i dva granična prelaza na auto-putu na Koridoru “Pet-ce” za šta je izdvojeno 138.874 KM.

“Most kod Gradiške će biti od ključnog značaja za razvoj Banjaluke, ali cijelog zapadnog dijela Republike Srpske jer tako dobijamo direktnu povezanost sa mrežom auto-puteva EU”, pojasnio je Crnadak, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender