24. 02. 2021.
Srbija: Cijelom komšiluku platio račune za komunalije

Srbija: Cijelom komšiluku platio račune za komunalije

Srbija: Cijelom komšiluku platio račune za komunalije

Jedan Trsteničanin, za kojeg se pretpostavlja da živi i radi u inostranstvu, platio je unaprijed sve julske račune za cijeli komšiluk. Naime, ovaj dobronamjerni čovjek došao je pred šalter ovog preduzeća, gdje je bila velika gužva, s namjerom da se raspita da li je moguće da za cijelu zgradu gdje ima stan uplati avans za komunalne usluge.

– Kada smo mu odgovorili da je avansna uplata moguća, uplatio je po 1.000 dinara za svaki stan u zgradi, što otprilike odgovara mjesečnom iznosu potrošnje u toj manjoj višespratnici u Trsteniku – kaže, za “Novosti”, službenica Biljana Andrejić.

– Bila sam zatečena, jer za osam godina, koliko radim, ništa slično nisam videla. Rekla sam mu: “Svaka vam čast”, a on se nasmijao i rekao: “Samo sam htio da obradujem komšije, ne viđamo se baš često.”

Kako su stanari ove zgrade uredne platiše, sada će biti mirni sve do septembra, budući da su im plaćeni i julski računi, koji na naplatu stižu u avgustu.

Komunalije u ovoj opštini, gdje živi gotovo 43.000 ljudi, podrazumijevaju naknadu za korišćenje vode, kanalizaciju, iznošeće smeća… JKP “Komstan” brine i o pijacama, uređenju grada i zelenih površina, pišu Večernje novosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender