25. 06. 2021.
Uskoro gradnja još dva kružna toka u Banjaluci

Uskoro gradnja još dva kružna toka u Banjaluci

Uskoro gradnja još dva kružna toka u Banjaluci

Јoš dva kružna toka uskoro bi trebalo da budu izgrađena u Banjaluci, na Istočnom tranzitu i u naselju Lauš, najavljeno je iz Gradske uprave.

Moderni kružni tok na lokaciji kod budućeg tržnog centra “Delta planet”, na Istočnom tranzitu, trebalo bi da bude izgrađen u toku ove građevinske sezone i biće jedina kružna raskrsnica koja će imati i podzemni pothodnik kako bi se izbjegao nadzemni prelazak izuzetno frekvetne saobraćajnice, navedeno je u saopštenju.

Iz Gradske uprave navode da su u završnoj fazi pripreme za raspisivanje tendera za izgradnju kružnog toka u naselju Lauš, kod restorana “Sirano”, na raskrsnici koja je već godinama jedna od saobraćajno najopterećenijih u ovom dijelu grada.

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, gradnja obje raskrsnice u gradu trebalo bi da počne uskoro jer je projektno-tehnička dokumentacija završena i u toku je priprema za raspisivanje javne nabavke za izbor izvođača radova.

“Projektna dokumentacija za obje kružne raskrsnice, za šta je bio zadužen grad, urađena je i očekujemo da preduzeće `Putevi Republike Srpske`, koje vodi ovaj posao i sa kojim smo potpisali sporazum o realizaciji ova, dva projekta, uskoro raspiše i tendere za izvođače radova”, navode tom odjeljenju.

Prema projektu, ispod buduće kružne raskrnice kod “Delta planeta” biće izgrađen pothodnik za pješake, širok 12 metara.

Projektom je predviđeno da budući kružni tok na Laušu bude sa jednom saobraćajnom trakom, a s obzirom na to da je i ova dionica u nadežnosti Republike Srpske, posao će voditi “Putevi Republike Srpske”, dok je grad riješio projekat i imovinsko-pravne odnose.

“Kako je planirano, obje raskrsnice radiće se u toku ove građevinske sezone i značajno će olakšati protok saobraćaja, posebno na raskrsnici kod restorana `Sirano`, koja je sada jedna je od najzagušenijih tačaka gradskog saobraćaja”, ističu iz resornog odjeljenja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender