25. 01. 2021.
Uzgojio 1.080 stabljika marihuane među kukuruzima

Uzgojio 1.080 stabljika marihuane među kukuruzima

Uzgojio 1.080 stabljika marihuane među kukuruzima

Na imanju Miroslava Majstorca (39) iz Gradiške otkrivene su 1.083 stabljike indijske konoplje, čijim se sušenjem dobija droga marihuana.

Majstorcu su lisice na ruke stavljene u petak naveče, na muzičkom festivalu “Kozara fest” na Mrakovici kod Prijedora, kada je policija kod njega pronašla četiri džointa. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Prijedoru, pretreseni su kuća i pomoćni objekti koje koristi osumnjičeni u Mačkovcu kod Gradiške. Majstorac je uhapšen u subotu nakon što je policija kod njega pronašla četiri džointa, saznaje “Glas Srpske”. Tom prilikom, na njivi gdje je zasađen kukuruz otkrivena je plantaža marihuane.

– Prilikom pretresa pronašli smo 1.083 stabljike indijske konoplje visine od 100 do 190 centimetara. U kući smo otkrili nešto više od kilograma marihuane u kesama, tri džointa, kao i digitalnu vagu – rekla je portparolka Policijske uprave Prijedor Vesna Pačariz.

Pronađena droga je oduzeta i prevezena u Osnovni sud u Prijedoru. Narkotici su bili namijenjeni za dalju prodaju.

– Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenog biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci i Prijedoru zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga, kao i zbog omogućavanja uživanja opojnih narkotika – kazala je Pačarizova.

Majstorac je nakon pritvora od 24 časa pušten da se brani sa slobode.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender