15. 05. 2021.
Srbija: Pao vođa navijača, oduzeto 303 kg kokaina!

Srbija: Pao vođa navijača, oduzeto 303 kg kokaina!

Banjaluka: Optužnica zbog prodaje kilogram kokaina

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Mirčeta Kerkeza, Srđana Velimirovića i Nikole Gajića, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene kupovine i prodaje droga.

Grupa je pala u aprilu ove godine u akciji “Ekspert” i to kada je Kerkez upao u zamku i lažnim policijskim inspektorima predao preko kliogram kokaina u Trnu kod Laktaša. Ovu količinu kokaina cijenio je između 36.000 i 38.000 evra.

U optužnici se navodi da je trojka optužena da su se u periodu od početka 2017. godine do 15. aprila 2018. godine na području Banje Luke i Laktaša, nevlašteno bavili kupovinom i prodajom kokaina i marihune.

Ističe se da su drogu, a nakon dogovora sa kupcima-uživaocima, dalje prodavali sami, zajedno sa drugim osumnjičenim ili angažovali druge osobe radi prodaje ovisnicima.

U optužnici stoji da je Kerkez 7. aprila 2018. godine, na parking prostoru jednog bivšeg restorana u mjestu Trn kod Laktaša, prodao kokain kupcu upakovan u providnu PVC kesicu, ukupne mase 52,21 grama za 2.500 evra.

Tom prilikom “kupcu” je ponudio da proda kilogram kokaina za iznos od 36.000 do 38.000 evra, da bi 15. aprila ove godine u Trnu, donio i predao kokain ukupne bruto mase 1164,70 grama. U tom trenutku je uhapšen, a sva droga je oduzeta.

Prema navodima iz optužnice, Kerkez je u više navrata prodao marihuanu u različitim količinama za iznose od 300 do 2.000 KM, a kilogram marihuane po cijeni od 3.200 KM.

U cilju dalje prodaje, tereti se da je marihuanu prodavao i drugooptuženom Srđanu Velimirović, a on kasnije, u više navrata, prodavao maloljetnoj osobi za iznos
od 20 do 60 KM.

Nikola Gajić se tereti da je prodavao od jednog do više džointa i to za iznose od pet do 20 maraka.

“Dakle, osumnjičeni Mirče Kerkez, Srđan Velimirović i Nikola Gajić neovlašteno prodavali, radi prodaje kupovali, i držali supstance koje su proglašene za opojne droge, čime su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga”, stoji u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender