15. 04. 2021.
Bračni par od putovanja zaradi 200.000 dolara

Bračni par od putovanja zaradi 200.000 dolara

Bračni par od putovanja zaradi 200.000 dolara

Kolet i Skot Štoler, bračni par iz Los Anđelesa, odlučili su da daju otkaz na poslu i krenu na putovanje svijetom, a u međuvremenu su za objavljivanje fotografija i videozapisa na društvenim mrežama i pisanja blogova postali dobro plaćeni.

Profil na Instagramu Kolet i Skot su pokrenuli prije dvije godine nakon sedmomjesečnog putovanja svijetom koje su platili novcem koji su štedili za drugi stan.

Na kraju putovanja shvatili su da imaju mnogo više pratilaca na društvenim mrežama i tada su došli na ideju da od nomadskog stila živote naprave biznis.

Uspostavili su saradnju sa turističkim zajednicama, hotelima i drugim kompanijama i planiraju putovanja koja dokumentuju i objavljuju na svojoj internetskoj stranici i društvenim mrežama.

Po postu zarade do 2.000 dolara, a njihova godišnja zarada je oko 200.000 dolara, prenosi klix.ba.

“Morate znati da se to ne događa samo od sebe. Morate energično raditi. Mi na svakih pedeset mjesta dobijemo jedno ‘da’”, rekao je Scott.

Iako ono što radi ovaj bračni par mnogima zvuči kao posao iz snova, Kolet ističe da život influensera nije lak, jer se milioni ljudi takmiče za angažman istih marketinških kompanija. Broj influensera na društvenim medijima povećava se iz dana u dan, ali mali je broj onih koji od toga mogu živjeti lagodno.

“Ako od ovog posla želite zaraditi, morate biti nevjerovatni. Morate biti ti koji će zaustaviti nečiji prst dok ujutro pretražuje beskonačnost društvenih mreža i natjerati ga da klikne upravo na vaš sadržaj.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender