21. 01. 2021.
Grad dobio bitku protiv “Agroprometa”: Umjesto voćnjaka zona za sport

Grad dobio bitku protiv “Agroprometa”: Umjesto voćnjaka zona za sport

Banjaluka: Potpisano pismo namjere za kredit do 10 miliona evra

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predstavnik Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u BiH Јosip Polić potisali su danas u Banjaluci pismo namjere za kredit do 10 miliona evra za izgradnju primarne i sekundarne vododovne mreže na teritoriji grada.

Radojičić je rekao novinarima da je predmet današnjeg pisma namjere dalji međusobni proces pregovaranja u obezbjeđivanju sredstava pod povoljnim uslovima za vodosnabdijevanje grada.

“Taj kredit bi bio plasiran na tradicionalnan način, odnosno išlo bi se na standardno odobravanje kredita kroz sve institucije sistema vlasti u BiH. Nadam se da će iduće godine moći da dođe do potpisivanja konačnog ugovora za taj kredit”, naveo je Radojičić.

On je naglasio da Banjaluka ima velike potrebe za gradnjom i rekonstrukcijom sistema vodosnabdijevanja i u ovom momentu je potrebno najmanje 20 miliona KM, a za rješavanje ovog problema na cijeloj teritoriji grada potrebno je oko 50 miliona KM.

“Mnogo je seoskih i prigradskih područja bez sistema ili nepouzdanim vodosnabdijevanjem, a i u gradskom području je potrebna ozbiljna rekonstrukcija vodovodne mreže”, rekao je Radojičić.

Polić je istakao da se EBRD današnjim potpisivanjem obavezala da će mobilisati donatorska i sredstva tehničke pomoći za pripremu i realizaciju.

“Ukupan iznos tih sredstava je 600.000 evra, a nadamo se da ćemo u daljem procesima oko pripreme ovog projekta moći mobilisati i investicijski grant za sufinansiranje dijela projekta”, rekao je Polić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender