18. 04. 2021.
Maskirani u policajce presreli kombi s migrantima i oteli im 12.700 KM

Maskirani u policajce presreli kombi s migrantima i oteli im 12.700 KM

Maskirani u policajce presreli kombi s migrantima i oteli im 12.700 KM

Nakon što su četiri muškarca juče uhapšena i predata u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo zbog sumnje da su presreli migrante maskirani u policajce i od njih oteli 12.700 KM, kasno sinoć je uhapšena i jedna žena koja se takođe dovodi u vezu sa ovim slučajem.

Juče su uhapšeni Mirnes Omeragić, radnik KJKP “Rad” iz Sarajeva, Muamer Gušo, Amar Kulović te Mehrudin Džananović, a sumnjiče se da su do u detalje isplanirali pljačku migranata koje je poslije radnog vremena krijumčario Omeragić.

Svi osumnjičeni za razbojništvo ispitani su u MUP-u KS. Četverica muškaraca nakon toga su predati Tužilaštvu KS, a žena je zadržana u prostorijama Jedinice za osiguranje objekata MUP-a KS.

Razbojništvo za koje se tereti pet uhapšenih osoba desilo se u noći s ponedjeljka na utorak. Sve je organizovao Mirnes Omeragić koji je Guši predložio da se uključi u “posao” a potom i Džananoviću te Kuloviću.

Dogovorili su da fingiraju policijsku kontrolu u saobraćaju i tako od migranata iznude novac i sve vrijedne stvari koje budu imali kod sebe. Tako su obučeni u tamnu odjeću kako bi izgledali kao policajci i naoružani lažnim oružjem i fantomkama u Vlakovu zaustavili kombi u kojem je Džananović prevozio migrante.

Gušo i Kulović su od njih tražili dokumente da bi jedan od migranata odmah reagovao kazavši da će im dati novac samo da ih ne tuku. Prikupili su novac u jednu vreću kao i mobitele, ukupno oko 12.700 KM i dali pljačkašima. Oni su ih pustili, a razbojnici su se sakrili kako bi podijelili plijen.

No, pljačkaši su ubrzo razotkriveni.

Tokom policijske akcije hapšenja Guše i ostalih, policija je pretresla nekoliko objekata te oduzela predmete zbog postojanja osnovane sumnje da potječu iz izvršenja krivičnog djela.

(Faktor)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender