15. 05. 2021.
Rupe opasne po život pješaka: Banjalučanka propala kroz šaht

Rupe opasne po život pješaka: Banjalučanka propala kroz šaht

Rupe opasne po život pješaka: Banjalučanka propala kroz šaht

Pješaci u Banjaluci već dugi niz godina žale sa na probleme sve češćih rupa na pješačkim zonama i na trotoarima. Takva jedna rupa, mogla je skupo da košta Smiljanu Vračević. Nadležne službe i dalje ne reaguju na vrijeme.

Obični izlazak na kafu mogao se završiti kobno po Smiljanu Vračević iz Banjaluke. Na svega nekoliko metara od kafe Dionis, koji se nalazi uz dvoranu Borik, ona je propala kroz otvorenu rešetku za ventilaciju koja je bila pokrivena samo trulom šperpločom. Usljed pada, Smiljana je zadobila brojne povrede i ogrebotine.

„Ja sam izašla, auto je prošlo sa suprotne strane i ja sam se samo popela ovdje gore da prođe auto. I nastavila sam ovamo. Pošto je to bilo sve pokriveno ivericom koja je sva bila satrula, ja sam tu stala i propala. Znači ušivala sam nogu, imam ogrebotine. Ali kako je to bilo puno šipki i puno stakla ja sam duplo gore mogla proći. Dobro je, šta bi se desilo da je dijete palo ili ne znam šta“, kaže Smiljana.

Nakon što joj je pružena ljekarska pomoć, Smiljana se obratila policiji u Lazarevu, ali su ih oni preusmjerili na policiju koja djeluje u ovom dijelu grada. Na lice mjesta odmah je došla i komunalna policija.

„Komunalna policija je bila na mojoj strani, a opšta policija je reagovala kao da sam ja tu nešto zgriješila, kao da sam nešto pogriješila, a ne da se tu meni nešto desilo, ne mojom krivicom. Komunalna policija je rekla da će danas biti obaviješten gradonačelnik i još su nekoga spomenuli, ali ne mogu da se sjetim. Rekli su da će njega obavijestiti“ – rekla je Smiljana.

Smiljanin otac ljut na gradsku upravu.

„Ako postoji ta gradska uprava ovdje je zakazala 1999%, a ne 100%“ rekao je Milorad Vračević.

Komentarišući ove probleme, prvi čovjek grada Igor Radojičić, rekao je da se Banjaluka već duže vrijeme suočava sa problemom krađe šahtova zbog čega se stvaraju potencijalni problemi za pješake.

„Zbog toga se pojavljuju problemi da se na sred ulice pojavi rupa. Ljudi kradu šahtove, koriste to željezo za različite namjene, kao što su se jedno vrijeme pojavila i krađa saobraćajnih znakova i da je taj aluminijum nekome interesantan. Još uvijek imamo problema na više lokacija, gdje neko naprosto ukrade i odnese i pojavi se potencijalni problem za pješake ili nekog drugog“ – kaže gradonačelnik Banjaluke.

Vračevići su razočarani ovakvim odnosom nadležnih službi u gradu i pozivaju sve građane na oprez. Kažu da je nedopustivo ostavljati ovakve stvari nezaštićenim i bez bilo kakvih upozorenja, jer se moglo desiti da nastadaju i djeca, pa bi posledice bile mnogo veće i ozbiljnije.

(BN)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender