15. 05. 2021.
Vrijeme danas

Vrijeme danas

Meteorolog se onesvijestio tokom javljanja u program (VIDEO)

Televizijski program koji ide uživo, poput vijesti, može da bude pun iznenađenja i upravo to se dogodilo za vrijeme Vijesti na BBC-ju, kada se tokom intervjua onesvijestio meteorolog koji je govorio o toplotnom talasu koji je zadesio Veliku Britaniju.

Intervju je počeo sasvim normalno, voditeljka Vijesti BBC-ja Anita Makvejg postavila mu je pitanje o toplotnom talasu u Velikoj Britaniji i hoće li se takvo vrijeme u Kraljevstvu nastaviti. Sve je išlo po planu, bar nakratko.

Ovaj stručnjak je počeo da odgovara na njeno pitanje predstavljajući izvještaj o klimatskim promjenama za posljednjih 100 godina.

“Jednu stvar koju ovde primjećujemo kada su u pitanju klimatske promene za posljednjih 100 godina…“, rekao je Mark i samo rekao “Izvinite”, te nestao sa ekrana.

Voditeljka ga je potom pitala da li je dobro, on je kratko i neuverljivo rekao “Da”, ali se onda više nije oglašavao. Voditeljka je rekla da se nada da će dr Mark biti dobro i zahvalila mu na razgovoru, prenosi Fokus.

Sve je bilo objašnjeno kasnije kada je dr Mark twittnuo: “Poruka sebi, izbjegni sljedeći put da se onesvjestiš tokom izjave koju daješ uživo na TV”.

U istoj poruci izvinio se i voditeljki, uz opasku da mu to “nije bilo najbolji intervju”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender