23. 06. 2021.
Patrijarh Irinej na osveštanju novoizgrađenog hrama Svetog Save

Patrijarh Irinej na osveštanju novoizgrađenog hrama Svetog Save

Patrijarh Irinej na osveštanju novoizgrađenog hrama Svetog Save

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej osveštava novoizgrađeni Hram Svetog Save u Mrkonjić Gradu, a svečanosti prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

Ktitor hrama je Mladen Milanović, a čin osveštanja biće obavljen u okviru obilježavanja Svetog proroka Ilije – krsne slave opštine Mrkonjić Grad.

Osveštanje Hrama, čija je izgradnja počela 2007. godine počelo je u 9 časova, a nakon toga  će uslijediti Sveta arhijerejska liturgija.

U podne je planirano osveštanje parohijskog centra.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić pozvala je ranije sugrađane, kao i vjernike iz okolnih opština da dođu i prisustvuju ovom radosnom činu.

“Dolazak patrijarha Irineja je blagoslov za nas, a očekuje se i dolazak velikog broja vladika. Hram Svetog Save je velelepna građevina i duhovno mjesto na koje smo ponosni, jer ovakav hram nema Republika Srpska”, istakla je Aničićeva.

Lomljenje slavskog kolača obavljeno je sinoć na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Povodom obilježavanje Svetog proroka Ilije, krsne slave opštine Mrkonjić Grad i Dana 11. mrkonjićke lake pješadijske brigade, u Kapeli Svetog apostola Marka u Mrkonjiću Gradu juče je služen parastos za poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata i položeno cvijeće na spomen-obilježje masovne grobnice na gradskom pravoslavnom groblju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender