15. 05. 2021.
Smrt na gradilištu: Utvrđen identitet poginulih radnika u Banjaluci

Smrt na gradilištu: Utvrđen identitet poginulih radnika u Banjaluci

Smrt na gradilištu: Utvrđen identitet poginulih radnika u Banjaluci

Nakon uviđaja koji je obavio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka utvrđeno je da su u nesreći na gradilištu u Banjaluci poginuli Dobrivoje Topić (57) i Željko Kostić (52), obojica iz Čelinca.

Iz banjalučkog tužilaštva je saopšteno da su nastradali bili radnici preduzeća “Led projekt” d.o.o. Banjaluka.

– Uviđaj je obavila dežurni tužilac u prisustvu policijskih službenika, inspektora zaštite na radu i specijaliste sudske medicine. Dežurni tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne radnje i mere radi utvrđivanja svih okolnosti predmetnog događaja, a naložen je i spoljni pregled tijela smrtno stradalih radnika koji će biti obavljen u Zavodu za sudsku medicinu – saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Podsjetimo, oko 11 časova u naselju Novi Borik dogodila se nesreća kada su dva radnika pala sa zgrade u izgradnji i poginuli na mjestu.

Radnici su pali sa 15 metara visine na betonske blokove, javlja Srpska Info.

Vijest o tragediji uzdrmala je Banjaluku. Dva građevinska radnika stradala su na gradilištu u naselju Novi Borik, potvrdila je policija. Kako nezvanično saznajemo jedan od poginulih radnika je bio vlasnik firme koja je angažovana kao izvođač radova. Prema nezvaničnim informacijama, radnici su pali sa trećeg sprata zgrade u izgradnji, javlja ATV.

“U ulici Veljka Mlađenovića, grad Banja Luka, danas oko 11.00 časova, nakon pada sa zgrade u izgradnji, dva radnika preduzeća „Led projekt“ d.o.o. Banja Luka, inicijala Ž.K. rođen 1966. godine iz Čelinca i D.T. rođen 1961.godine iz Čelinca, smrtno su nastradala,” saopšteno je iz Tužilaštva.

Dvije ekipe Hitne pomoći i vatrogasci izašli su na lice mjesta, ali radnicma nije bilo pomoći. Ljekari su nakon pregleda konstatovali smrt. Uviđaj na licu mjesta obavila je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Zorica Baroš i patolog Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Milan Srdić. Uviđaju je prisustvovao i inspektor zaštite na radu kako bi utvrdio da li su na gradilištu poštovane mjere bezbjednosti i zaštite na radu u skladu sa zakonom i da li je poslodavac sproveo sve preventivne mjere.

Na mjestu nesreće smo zatekli 15-tak građevinskih radnika, međutim niko od njih nije želio da komentariše nesreću. Jednostavno su bili u šoku zbog svega što se desilo. Kratko su nam objasnili da su njihove kolege radile na trećem spratu i da su pričvršćivali oplate.

Radnici pričaju i da su najvjerovatnije pukle daske skele po kojoj su hodali. Sa jednim od stradalih radnika na građevini je radio i sin. Dežurni tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kako bi se utvrdile sve okolnosti predmetnog događaja, a naložen je i spoljni pregled tijela smrtno nastradalih radnika koji će biti obavljen u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

(Srpska Info, ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender