19. 06. 2021.
Ljubačevo dobilo društveni dom

Ljubačevo dobilo društveni dom

Ljubačevo dobilo društveni dom

U Mjesnoj zajednici Ljubačevo danas je otvoren novoizgrađeni društveni dom, u čiju izgradnju je Grad Banja Luka uložio oko 190.000 KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić istakao je da ovaj objekat treba da bude centar okupljanja u Ljubačevu, koje dobija još jedan prostor u kojem mogu da se održavaju sastanci mjesne zajednice, gdje će biti smještena ambulanta, prodavnica i drugi društveni sadržaji.

-Izgradnja i sanacija društvenih domova je obiman posao na cijelom prostoru grada, u koji smo krenuli prošle godine s ciljem da u našim selima i prigradskim naseljima rekonstruišemo ili napravimo potpuno nove objekte koji će biti centri okupljanja, da nam ljudi ostaju na selu i da tu mogu da obave osnovne društvene poslove – rekao je Radojičić.

On je dodao da dom u Ljubačevu prvi veliki projekat tog tipa završen u ovoj godini, te da je u naselju Krmine objekat novog doma pokriven.

-U Dragočaju i Debeljacima rekonstrukcija je završena još prošle godine, dok se u Verićima radovi privode kraju. Pred nam je Lauš, gdje treba da gradimo kompletno novi objekat, sa policijskom stanicom, a nakon toga slijedi društveni dom na Petrićevcu – poručio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, plan je da u narednim godinama sva naselja u Banjoj Luci, pogotovo sela i prigradska naselja dobiju ovakve objekte.

-Ljubačevo zaslužuje ovaj dom i moramo se zahvaliti domaćinu Mjesnoj zajednici i preduzeću “Drvorez” jer da nije bilo njihove inicijative, saradnje i pomoći u gradnji, sve ovo bi bilo mnogo skuplje i trajalo bi mnogo duže – rekao je Radojičić.

On je naveo da je ovo odličan primjer saradnje Gradske uprave, mjesne zajednice i lokalnog stanovništva.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ljubačevo Radenko Vujasin istakao je da je ovo veliki dan za sve mještane, te da iščekuju da ambulanta u novom objektu što prije počne sa radom.

Vujasin je podsjetio da je projekat za izgradnju novog društvenog doma doniralo preduzeće „Drvorez“ iz ovog mjesta.

Otvaranju društvenog doma u Ljubačevu prisustvovali su predstavnici iz javnog života grada, Republike Srpske i BiH, te brojni mještani ovog područja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender