22. 01. 2021.
Moskva uništila 7.500 tona hrane čiji je uvoz zabranjen

Moskva uništila 7.500 tona hrane čiji je uvoz zabranjen

Moskva razočarana odlukom o sankcijama

Rusija je danas saopštila da je razočarana odlukom američkog predsjednika Donalda Trampa da ponovo uvede sankcije Iranu.

“Duboko smo razočarani američkim koracima ponovnog uvođenja sankcija Teheranu”, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

U saopštenju se navodi da će Rusija učiniti sve što je neophodno da sačuva istorijski nuklearni sporazum iz 2015. godine i zaštiti zajedničke ekonomske interese sa Teheranom.

“Ovo je jasan primjer kako Vašington krši rezoluciju UN 2231 o iranskom sporazumu, kao i međunarodno pravo”, navodi se u saopštenju.

Moskva je saopštila da je taj sporazum pokazao svoju efikasnost, prenio je AFP.

Rusija je pozvala međunarodnu zajednicu da ne dozvoli da takva značajna postignuća u multilateralnoj diplomatiji budu žrtvovana u ime američkih aspiracija s ciljem razračunavanja sa Iranom.

U saopštenju se dodaje neće biti moguće dobiti ustupke od Irana koristeći pritisak, što je pokazalo dugogodišnje iskustvo, javlja Srna.

Iranci već osjete posljedice sankcija nakon što je iranska valuta rijal izgubila polovinu svoje vrijednosti od kada je Tramp najavio povlačenje iz nuklearnog sporazuma.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender