15. 05. 2021.
Cvijanović: Predstavnici PDP-a i SDS-a pomagači u širenju laži o Srpskoj

Cvijanović: Predstavnici PDP-a i SDS-a pomagači u širenju laži o Srpskoj

Cvijanović: Predstavnici PDP-a i SDS-a pomagači u širenju laži o Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da su negativne priče i laži nanijele ogromnu štetu Republici Srpskoj, a da su pomagači u njihovom širenju predstavnici SDS-a i PDP-a.

“Nažalost, vi u PDP-u i SDS-u ste pomagači u širenju takvih laži po bijelom svijetu i u funkciji ste dokazanih mrzitelja Srpske”, rekla je Cvijanovićeva Srni upitana da prokomentariše današnje saopštenje PDP-a u kojem se navodi da “Savezu za pobjedu nije potrebno lobiranje, jer međunarodni ugled i kontakte njeguje niz godina”.

Cvijanovićeva je naglasila da je Vlada Srpske posvećena očuvanju institucija Republike Srpske i predano radi na poboljšanju života svojih građana, te da vjeruje da u novoj administraciji SAD može naći partnere za to.

“Priču o ruskom uticaju u Republici Srpskoj izmislili su oni za koje /predsjednik PDP-a Branislav/ Borenović odrađuje posao problematizujući sve i svašta u Srpskoj i hvaleći sve što stigne u Sarajevu. Što se tiče priče o nezavisnosti Srpske, ako to nekad bude na dnevnom redu njenih institucija, biće obaviješten.

Naša je obaveza da branimo svoju autonomiju u skladu sa nadležnostima koje nam je dao Ustav. I mi to radimo, za razliku od Borenovića koji pjeva i igra ‘po notama’ političkog Sarajeva i onih stranaca koji jesu dokazani mrzitelji Srpske”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je obaveza Vlade Srpske da traži sagovornike koji žele da čuju istinu umjesto da ponavljaju “fabrikacije i izmišljotine koje serviraju upravo ljudi iz PDP-a uz pomoć sarajevske političke čaršije”.

“Njihovi histerični napadi i osporavanje svakog kontakta koji ostvari neki predstavnik Srpske pokazuju da nemaju nikakvu izbornu platformu. Nastavićemo da razgovaramo sa ljudima iz nove američke administracije i da sprečavamo laži koje su tamo posijale strukture koje su svoje mišljenje formirale na osnovu bošnjačkih lobista, kao i neodgovorni pomagači, poput Borenovića, i onih koji i danas šire laži i grčevito se bore da o Republici Srpskoj očuvaju tu laž”, zaključila je premijer Srpske, javlja Srna.

Izjava Anje Petrović, portparola PDP:

Za razliku od Radovana Kovačevića i njegovih šefova amatera iz SNSD koji su Republiku Srpsku izolovali od svih, predstavnici Saveza za pobjedu su dobrodošli u čitavom svijetu.

Savezu za pobjedu nije potrebno lobiranje i trošenje narodnog novca na kojekakve lobiste, mi međunarodni ugled i kontakte njegujemo već dugi niz godina. Podsjećam Kovačevića da nikome iz Saveza za pobjedu nije bilo potrebno da upada u kuće bivših saradnika Donalda Trampa, nego je predsjednik PDP-a Branislav Borenović pozvan i bio gost Trampove završne konvencije, kao što on i drugi naši zvaničnici održavaju kontakte sa Angelom Merkel, Viktorom Orbanom i drugim svjetskim liderima.

Umjesto laži i spinova o stranim neprijateljima i fantomskim prijetnjama kojima nas bombarduje po direktivi svojih šefova, pozivam Kovačevića da odgovori na pitanje čijim parama je Željka Cvijanović plaćala lobiste u SAD? Koliko planira da potroši i koliko naših interesa da proda zarad skidanja Dodikovog imena sa crne liste?

Pitam Kovačevića kako planira objasniti očigledno neslaganje između predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i potpredsjednice Željke Cvijanović povodom budućnosti Republike Srpske? Da li je, kako Dodik tvrdi Srpska na stazi nezavisnosti ili je, kako Cvijanovićeva ubjeđuje američke lobiste, Srpska vezana za BiH kao njen neodvojivi dio?

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender