20. 01. 2021.
Na proljeće sanacija OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” u Banjaluci

Na proljeće sanacija OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” u Banjaluci

Od jeseni đaci u toplim učionicama

Učenici banjalučke OŠ Vuk Stefanović Karadžić od ove školske godine boraviće u toplim učionicama. Radovi će, u okviru projekta energetske efikasnosti, biti završeni početkom septembra, a da sve ide po planu uvjerili su se i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, i gradonačelnik Igor Radojičić. Polovinu sredstava obezbijedila je Vlada, a druga polovina obezbijeđena je iz donatorskih sredstava UNDP-a.

“Ovaj projekat košta oko 760 hiljada KM sa PDV-om, koji podrazumijeva zamjenu vanjske kompletne stolarije, termičku izolaciju kompletnog objekta, znači nova fasada i biće termička izolacija krovne konstrukcije na onim mjestima gdje nije saniran,” rekla je Golićeva.

“Ovakav zahvat i količina i po obimu i po broju škola, decenijama unazad vjerovatno nije zabilježen u našem gradu, jer se na 19 objekata, na 19 škola na čitavom području, gradskom, prigradskom i seoskom. Negdje su završeni, negdje su u toku, negdje treba da započnu poslovi. Na ovoj školi, jedan je od najvećih,” kaže Radojičić.

Obnova neće biti od značaja samo za učenike OŠ Vuk Karadžić, već i za učenike Muzičke škole, koji koriste dio prostorija.  Direktor škole, Tatjana Viledečić kaže da je obnova zidova i stolarije  bila neophodna, jer su učionice zimi bile hladne i pored grijanja, koje je godišnje koštalo oko 80 hiljada maraka. Vlada Srpske će se sa Gradom dogovoriti i o uređenju sanitarnih čvorova, kako bi škola bila kompletno obnovljena.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender