27. 01. 2021.
Podignuta nova optužnica protiv Zorana Marjanovića

Podignuta nova optužnica protiv Zorana Marjanovića

Potvrđena optužnica protiv Zorana Marjanovića zbog ubistva supruge

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića (39) koja ga tereti da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče, ubio suprugu Jelenu Marjanović.
Riječ je o dopunjenoj optužnici Višeg tužilaštva iz juna.

Na ovu odluku, Marjanović i njegovi branioci imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana koji treba da donese konačnu odluku o potvrđivanju optužnice.

Kako je “Blic” već pisao, Marjanoviću se na teret stavlja teško ubistvo, ali je u optužnici ovoga puta i svjedočenje Zoranove i Jelenine ćerke Jane koje je dala krajem juna.

Takođe, prikupljeni su novi dokazi koji su potvrdili sumnje tužilaštva i policije da je Marjanović ubio svoju suprugu 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki.

Kako stoji u optužnici, Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i tada petogodišnjom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči, nakon čega je Jelena otišla da trči nasipom, dok je on ostao sa djetetom.

U optužnici piše da je “iskoristivši Jelenino povjerenje, Zoran nju namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dijete ostalo na nasipu”.

– Kada su se spustili do kanala, Zoran je Jelenu najprije ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da bježi travnatom površinom. Tada je izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa. Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji deo trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanijevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Prije smtri, Jelena je udahnula vodu iz kanala – navodi se dalje u optužnici.

Kako se nezvanično saznaje, od jeseni se može očekivati i početak suđenja Zoranu Marjanoviću za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Inače, prethodna optužnica protiv Zorana Marjanovića podignuta je 9. februara ove godine, međutim, nju je Viši sud 20. marta vratio tužilaštvu i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, a među njima i da sasluša maloljetnu ćerku Marjanovića.

Uhapšen u rijalitiju, pušten poslije skoro 10 mjeseci

Zoran Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017. godine dok je boravio u rijaliti programu, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

(Blic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender