23. 06. 2021.
Pucano na Srbe povratnike na Kosovu

Pucano na Srbe povratnike na Kosovu

Pucano na Srbe povratnike na Kosovu

Na mladi bračni par Marijanu (35) i Veljka Komatovića i njihovo dvoje maloljetne dece od pet i tri godine, povratnike u selu Žač u Metohiji, pucale su u subotu popodne još uvijek nepoznate osobe.

Naime, po riječima glave porodice, Veljka Komatovića metak kojim je pucano iz vatrenog oružja prošao je nedaleko od glave njegove supruge koja se sa djecom nalazila u dvorištu.

-Pucnjava se začula sa udaljenosti od oko 500 metara i to u trenutku kada sam ja kosilicom kosio travu u dvorištu a moja supruga mi je sa decom pravila društvo. Metak koji je prošištao pokraj njene glave završio je na okolnoj kanti za smeće, tako da je prava sreća da su mi supruga i mališani prošli nepovređeno – ističe zabrinuto ovaj mladi povratnik koji je u svom Žaču osnovao pravo povratničko domaćinstvo.

Inače, u ovom selu nedaleko od Istoka, od oko 800 Srba koliko ih je živjelo do 1999. godine, sada ih je svega oko četrdesetak koji su od povratka 2010. godine na meti napada lokalnih Albanaca koji su do tada koristili njihova imanja od kojih je i dalje veći dio uzurpiran. (novosti.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender