25. 06. 2021.
Španovićeva zbog povrede odustala od odbrane zlata

Španovićeva zbog povrede odustala od odbrane zlata

Španovićeva zbog povrede odustala od odbrane zlata

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović zbog povrede odustala je od finala Evropskog prvenstva u Berlinu i napada na odbranu titule u skoku u dalj.

Odluku je donio stručni tim Ivane Španović poslije detaljne analize povrede tetive zadobijene u kvalifikacijama, u kojima je imala najbolji skok od svih rivalki 6,84.

Tada je osjetila bol u tetivi i medicinski tim odmah je preuzeo sve potrebne mjere, urađeni su detaljni pregledi i analize, a Ivana je odmah krenula sa terapijama.

“Ivana neće skakati u finalu, a odluku je doneo Ivanin tim nakon očitanih nalaza magnetne rezonance. Doživela je neugodnu povredu Ahilove tetive desne noge u toku kvalifikacija skoka u dalj. U prvom momentu je izgledalo da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna rutura Ahilove tetive i da bi Ivana skaknjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere”, izjavio je trener Goran Obradović.

Španović ima četiri kontinentalne medalje (tri zlata), samo u ovoj godini bila je svjetski prvak u dvorani i najbolja na Mediteranskim igrama.

“Povrede su nažalost sastavni deo sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali verujem najbolja kad je u pitanju nastavak karijere. Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura Ahilove tetive poslušala sam savet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazu”, zaključila je Španovićeva.

Finale u skoku u dalj na programu je večeras, javlja Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender