27. 01. 2021.
“Velika ljaga i bruka”: Izvinjenje iz Crne Gore Srbima u Kninu zbog prisustva oficira na proslavi “Oluje”

“Velika ljaga i bruka”: Izvinjenje iz Crne Gore Srbima u Kninu zbog prisustva oficira na proslavi “Oluje”

“Velika ljaga i bruka”: Izvinjenje iz Crne Gore Srbima u Kninu zbog prisustva oficira na proslavi “Oluje”

Većinska i prava Crna Gora se stidi učešća pukovnika Vojske Crne Gore Ivana Mašulovića na proslavi vojno-policijske akcije “Oluja” u Kninu, rekao je predsjednik stranke Prava Crna Gora Marko Milačić.

– Slaviti zločin, i to sa pečatom zvanične crnogorske vlasti, predstavlja regionalno veliku ljagu i bruku nanesenu Crnoj Gori. Zbog toga smo, na skroman i simboličan način, došli da vam se najdublje i ljudski, u ime prave i većinske Crne Gore izvinimo – rekao je Milačić na sastanku u Kninu sa predstavnicima srpskog naroda na čelu sa predsjednikom Srpskog narodnog vijeća za Šibensko-kninsku županiju Borislavom Šarićem.

Prema njegovim riječima, crnogorski pukovnik, koji je slavio “Oluju” u Kninu, je oličenje “bezličnog Montenegra”.

– Ono što mi predstavljamo na ovom našem putu izvinjenja jeste Njegoševa prava Crna Gora – rekao je Milačić.

On je dodao da je prisustvo pukovnika Mašulovića na proslavi, ne samo “antisrpski i anticrnogorski čin”, već i duboko anticivilizacijski.

– Razlog zašto smo ovdje jeste izvinjenje. Izvinjenje u ime većinske i prave Crne Gore koja se stidi učešća pukovnika vojske Crne Gore Ivana Mašulovića na proslavi “Oluje” – rekao je Milačić koji se nalazi u dvodnevnoj posjeti Kninu.

On smatra da se u Crnoj Gori vodi antipravoslavna politika, odnosno politika “pravoslavnog razjedinjavanja”.

Imajući u vidu status srpskog naroda u Crnoj Gori, odnosno njihovo tavorenje u jazu između manjinskog i konstitutivnog naroda, mislim da bi crnogorske vlasti morale da pokažu mnogo više senzibiliteta za rješavanje tog nacionalno važnog pitanja – rekao je Milačić.

On je istakao da će se, “kao nova generacija političara, truditi da izgrade najbolje odnose sa svim državama u regionu, sa Srbima u regionu, i stvore novu paradigmu, između ostalog, srpskog pitanja u Crnoj Gori”.

– U suprotnom će nas ova zvanična crnogorska “Oluja duha” dovesti do nestajanja – istakao je Milačić.

Predstavnici Prave Crne Gore boravili su i kod porodice odbornika Save Vojnovića, koji se nakon protjerivanja u “Oluji” vratio na svoje ognjište, u selo nadomak Knina, Đevrske.

Milačić je posjetio i srpski Manastir Krka, koji je sagrađen 1345. godine.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender