05. 03. 2021.
“Kralj” šljake ne prašta- Nadal izgubio samo četiri gema

“Kralj” šljake ne prašta- Nadal izgubio samo četiri gema

Nadal preko Hačanova do četvrtog finala u Kanadi

Rafael Nadal izborio je plasman u finale ATP turnira serije 1.000 u Torontu, pošto je u polufinalu u dva seta pobijedio Rusa Karena Hačanova 7:6, 6:4.

Zbog jake kiše meč je počeo sa nekoliko sati zakašnjenja, zbog čega je završen tek poslije ponoći po lokalnom vremenu, a manje od 24 časa prije nego što bi trebalo da se odigra finale, piše Sport klub.

Hačanov nije dozvoljavao Nadalu da stvori veliku razliku i zadavao mu ozbiljne probleme. U prvom setu čim je Španac stekao brejk prednost Hačanov je uzvratio i izborio kasnije taj brejk. Ipak, četiri izgubljena mini brejka bila su previše i Nadal je dobio taj brejk 7:3 i osvojio prvi set.

U drugom setu Nadal je ponovo rano stekao brejk, ovog puta u trećem gemu. Međutim, Hačanov ovaj put nije uspeo da uzvrati. Imao je samo jednu brejk loptu u petom gemu, ali Španac je uspio da sačuva servis i na kraju da dobije meč poslije skoro dva sata.

Njegov protivnik u finalu je Stefanos Cicpas sa kojim se već sastao ove sezone u ATP finalu, u Barseloni. Nadal juri četvrtu titulu u Kanadi, a tek drugu u Torontu, prvu poslije 10 godina. (sportklub.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender