02. 03. 2021.
Danas promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, popodne mogući pljuskovi

Danas promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, popodne mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za naredna četiri dana

U ponedjeljak 13. avgusta u RS i FBiH biće veoma toplo i vruće ljetno vrijeme, uz rijetke kratkotrajne grmljavine i pljuskove u planinama na jugozapadu i jugoistoku.

Jutro pretežno vedro ili sa malom do umjerenom oblačnošću i ugodno. Oko rijeka i i kotlinskim predjelima prolazna jutarnja magla. Prijepodne sunčano uz brz rast dnevne temperature.

Tokom dana sunčano uz formiranje male a u planinama i umjerene dnevne oblačnosti, koja će u poslepodnevnim časovima usloviti lokalne nestabilnosti na jugozapadu Krajine i jugoistoku Hercegovine.

Uveče smanjenje oblačnosti u većini predjela osim donjeg toka rijeke Drine i Semberije gdje će uz povećanu oblačnost postojati uslovi za po koji pljusak. Vjetar slab i promjenjljiv, uglavnom južnih smjerova, u planinama do umjeren jugozapadni. Minimalna temperatura vazduha od 13°C do 18°C, na jugu do 23°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 30°C do 35°C, a u višim predjelima na zapadu od 25°C.

Banjaluka, 13.8.: Ujutro vedro ili uz malu oblačnost, oko rijeka nakratko prizemna magla. Tokom dana sunčano i vruće, uz mali do umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab jugozapadni i zapadni, prolazno tokom dana umjeren. Minimalna temperatura oko 18°C, a najviša dnevna oko 33°C.

U utorak (14.08): Ujutro sunčano i ugodno, osim sjevera gde će biti promjenjljivije i s mogućnošću za po koji pljusak. Tokom dana novo osvježenje sa zapada uz pljuskove u centralnom pojasu a prema večeri i grmljavinom na istoku i sjeveroistoku gdje može biti i jačih procesa. Minimalna temperatura vazduha od 16°C do 21°C, na jugu do 23°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 30°C do 35°C, na sjeveroistoku i stepen dva viša, u višim predjelima na zapadu od 25°C.

U srijedu (15.08): U noći grmljavina uz obilnije pljuskove na sjeveru. Ujutro promjenjljivo do pretežno oblačno mjestimično sa kišom na sjeveru i centralnim predjelima. Tokom dana ostaje promjenjljivo i svježije s mjestimičnim pljuskovima u centralnom planinskom pojasu i na jugu a prema večeri ponovo na sjeveru. Minimalna temperatura vazduha od 13°C do 18°C, na jugu do 20°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 26°C do 31°C, u višim predjelima na zapadu od 22°C.

U četvrtak (16.08): U noći promjenjljivo oblačno, još ponegdje na zapadu i istoku sa pljuskovima. Ujutro malo svježije, te promjenjljivo do pretežno oblačno u centralnom planinskom pojasu. Na sjeveru manje oblaka uz maglu oko rijeka. Na jugu sunčano. Tokom dana ostaje promjenjljivo i svježije u centralnom planinskom pojasu gdje su mogući popodnevni pljuskovi. Više sunca na sjeveru a sunčano na jugu. Ponovo porast dnevne temperature pa će biti veoma toplo. Minimalna temperatura vazduha od 13°C do 18°C, na jugu do 20°C, u planinama od 11°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C do 33°C, u višim predjelima na zapadu od 20°C, saopšteno je iz RHMZ RS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender