24. 01. 2021.
Milaković: Podrška Vlade Srpske je ključna za razvoj Banjaluke

Milaković: Podrška Vlade Srpske je ključna za razvoj Banjaluke

Milaković: Podrška Vlade RS je ključna za razvoj Banjaluke

Banjaluka je poslednjih godina pretvorena u gradilište, mnogi projekti su uspješno završeni, mnogi su u fazi realizacije a još više ih je u fazi planiranja i pripremanja potrebne dokumentacije, kaže potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Milan Milaković.

Grad uspješno rješava neke od višedecenijskih problema, a svakim završenim kapitalnim projektom stvaraju se uslovi za dalji rast i razvoj. Milaković ističe da je Gradska uprava, na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem postigla dobre rezultate koji su vidljivi na svakom koraku, a sa takvom praksom i takvim pristupom i radom je potrebno nastaviti da bi Banjaluka imala uslove i infrastrukturu kakvu zaslužuje.

– Zadovoljstvo je vidjeti veliki broj završenih projekata. Grad Banjaluka i Vlada Republike Srpske su obezbijedili sredstva od po 2 miliona maraka za nastavak izgradnje „Crnog Vrela“, sa republičkog nivoa obezbijeđena su sredstva za renoviranje Banskog dvora. Gradi se novi Zeleni most, a grad dobija kružne tokove na kritičnim saobraćajnim tačkama. Prigradska naselja se povezuju sa gradom modernim rekonstruisanim saobraćajnicama, poput puteva za Motike, Priječane, Česmu i Kuljane, kao i Šargovac, gdje je finansiranje riješeno sa republičkog nivoa.

Konačno je riješen i problem spajanja Istočnog tranzita, gdje je grad uspio da završi imovinsko pravne odnose, a Vlada je finansirala radove i sada čitav ovaj dio grada ima preduslove za dalji razvoj – kaže Milaković.

Gradske vlasti su obavile veliki dio posla, a kako kaže Milaković, konstantnu pomoć i podršku imali su od Vlade Srpske. Milaković naglašava da je to i razlog što je klub odbornika Socijalističke partije u Gradskoj Skupštini najsnažnije podržao inicijativu da ključ grada Banjaluke dobije upravo premijerka Republike Srpske.

– Kada je bilo najpotrebnije, prilikom izvođenja radova na velikim projektima za koje grad nije imao sredstava, Vlada Srpske je pomogla svim svojim kapacitetima – istakao je Milaković.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender