22. 06. 2021.
50. rukometni  TV turnir šampiona u Doboju

50. rukometni TV turnir šampiona u Doboju

50. rukometni TV turnir šampiona u Doboju

U Doboju je danas počeo 50. međunarodni rukometni TV turnir šampiona “Doboj 2018”, koji je otvorio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uz najavu da će iduće sedmice biti položen kamen temeljac za novu sportsku dvoranu.

Dodik je izrazio nadu da će se za dvije godine turnir igrati u novoj sportskoj dvorani, te da prati dobojski turnir, koji 50 godina uspijeva da okupi značajne ekipe na svjetskoj rukometnoj sceni.

On je naglasio da ovaj turnir čini da se tokom njegovog trajanja svi u Republici Srpskoj osjećaju Dobojlijama.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović rekao je da će izgradnja nove sportske dvorane koštati oko 7,5 miliona KM, uz pomoć predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Srpske.

Petrović je gostima i sportskim klubovima poželio ugodan boravak u Doboju.

Na turniru, koji će trajati do subote, 18. avgusta, učestvovaće osam ekipa.

Prvi takmičarski dio počeo je susretom CSM Steaua iz Rumunije i domaćina Sloge.

Od 19.15 časova predviđen je susret Hapoela iz Izraela i Izviđača iz Ljubuškog, a posljednja utakmica prvog takmičarskog dana predviđena je u 21.00 čas između Tatran Prešova iz Slovačke i Kopera iz Slovenije.

Kolding iz Danske i Izviđač iz Ljubuškog igraju sutra od 17.30 časova, od 19.15 časova planiran je susret dobojske Sloge i Tatran Prešova iz Slovačke, a u 21.00 susrešće se Hapoel iz Izraela i Vojvodina iz Srbije.

Trećeg takmičarskog dana, u četvrtak, od 17.30 igraju CSM Steaua iz Rumunije i Koper iz Slovenije, od 19.15 časova Izviđač iz Ljubuškog i Vojvodina iz Srbije, a od 21.00 čas Hapoel iz Izraela i Kolding iz Danske.

U petak, 17. avgusta, planirano je da u 17.30 časova igraju Kolding iz Danske i Vojvodina iz Srbije, od 19.15 časova susrešće se Sloga iz Doboja i Koper iz Slovenije, a u 21.00 čas Tatran Prešov iz Slovačke i CSM Steaua iz Rumunije.

Posljednjeg dana turnira, u subotu, 18. avgusta, od 10.00 časova biće igrana utakmica za sedmo mjesto na turniru, od 12.00 časova za peto, a od 18.00 časova za treće mjesto.

Finalna utakmica planirana je za 20.30 časova.

Poslije finala slijedi ceremonija svečanog zatvaranja 50. turnira.

Dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršćen je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.

Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske, a generalni pokrovitelj je grad Doboj, uz podršku Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara BiH.

Prošlogodišnji pobjednik dobojskog turnira je ekipa Koldinga iz Danske.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender