15. 05. 2021.
Od 1. maja prodaja udžbenika i školskog pribora na rate, poznate cijene

Od 1. maja prodaja udžbenika i školskog pribora na rate, poznate cijene

Besplatni udžbenici za 95 učenika iz višečlanih i romskih porodica

Grad Banja Luka obezbijediće i ove godine udžbenike za djecu iz višečlanih i romskih porodica.

-Sve procedure za ovu aktivnost privode se kraju i do početka školske godine djeca iz Udruženja porodica sa četvoro i više djece i Udruženja Roma „Veseli brijeg“ dobiće potrebne udžbenike – kazali su iz nadležnog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Prema njihovim podacima, besplatne udžbenike dobiće 74 osnovca iz 50 višečlanih porodica.

-Kada je riječ o romskim porodicama, 21 učenik, će uz udžbenike, dobiti i školski pribor i ruksake. Takođe, Grad će kroz jednokratnu novčanu pomoć podržati obrazovanje šest srednjoškolaca i jednog studenta iz ove populacije – naveli su iz resornog odjeljenja.

Naglasili su da od 2010. godine, pred početak škole, Grad pruža podršku udruženjima „4+“ i „Veseli brijeg“ i za njihove članove obezbijedi besplatne komplete knjiga.

-Ova pomoć je samo jedna od mjera socijalne politike koju provodi Grad Banja Luka. Sa udruženjima, posebno „4+“, organizujemo brojne zajedničke aktivnosti. Grad im je obezbijedio nove poslovne prostorije. Takođe plaća boravak djece iz višečlanih porodica u vrtićima, dobijaju stipendiju tokom školovanja bez obzira na materijalni status porodice. Uz to, finansiramo i dio tekućih troškova i određenih programskih aktivnosti Udruženja „4+“ – kazali su iz odjeljenja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender