18. 01. 2021.
SNSD: Aktuelni pokušaj rušenja institucija RS uloženo 5 miliona dolara

SNSD: Aktuelni pokušaj rušenja institucija RS uloženo 5 miliona dolara

SNSD: Republika Srpska ide putem neutralnosti

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) saopštio je danas da Savez za promjene izvrtanjem teza o tome da “SNSD gura Srpsku i BiH u NATO” samo pokušava prikriti svoju servilnost prema sarajevskim i stranim nalogodavcima zbog kojih nisu smjeli učestvovati u usvajanju strateškog dokumenta – Rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Srpske.

Iz SNSD-a ističu da je put kojim ide Republika Srpska – put neutralnosti, koji je zajednički sa maticom Srbijom.
Iz SNSD-a podsjećaju Savez za promjene da SNSD nije vlast na nivou BiH i nije moguće da ta stranka trasira put BiH ka NATO-u, a pogotovo put Republike Srpske u NATO, jer je baš na inicijativu SNSD-a Narodna skupština Srpske i donijela Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske, kojom je opredjeljenje Srpske jasno definisano.

– Činjenica jeste da su kadrovi SNSD-a u prošlosti učestvovali u donošenju određenih akata koji su se odnosili na saradnju BiH sa NATO-om. Ali ono što Savez za promjene namjerno zaboravlja je to da su kadrovi SNSD-a samo postupali u skladu sa tada važećom Deklaracijom o strateškim opredjeljenjima Republike Srpske u sistemu odbrane BiH, usvojenoj u martu 2005. godine, koja je pružala punu podršku Partnerstvu za mir i pridruživanju NATO-u, a usvojena je za vrijeme vlasti stranaka Saveza za promjene – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da je današnje postupanje kadrova SNSD-a i predstavnika institucija Srpske, za razliku od predstavnika Saveza za promjene, u skladu sa nedavno usvojenom Rezolucijom o vojnoj neutralnosti.

– Republika Srpska se jasno obavezala, a pod ključnim uticajem SNSD-a, da će vojni put Srpske biti vezan za odluke Srbije. Dok god je u Srbiji na snazi odluka o vojnoj neutralnosti, Republika Srpska će zajedno sa Srbijom biti na tom putu – poručuju iz SNSD-a.

Iz SNSD-a napominju da narod najbolje prepoznaje borbu SNSD-a za neutralan i samostalan put Republike Srpske, za razliku od sarajevskog Saveza koji vrši opstrukciju Srpske na svakom koraku.
– Bitno je znati ko u ovom trenutku radi na degradaciji Republike Srpske i centralizaciji BiH – poručuju iz SNSD-a.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender