15. 05. 2021.
Upozorenje: Stigla nova opasna igrica za djecu – Momo (VIDEO)

Upozorenje: Stigla nova opasna igrica za djecu – Momo (VIDEO)

Upozorenje: Stigla nova opasna igrica za djecu – Momo (VIDEO)

MOMO, “zli entitet” koji teroriše milione korisnika na društvenim mrežama, nije samo izazvao kontroverzu na internetu, već se okrenuo i ka mobilnim aplikacijama – Tviteru i Fejsbuku.

MOMO predstavlja meme na internetu, koji navodno tjera ljude da izvrše samoubistvo. Ovaj viralni lik sije strah po cijeloj Latinskoj Americi, prenosi Blic.

Ima japanski broj telefona, a lik je uzeo od skulpture koja se nalazi u muzeju u Japanu. MOMO odgovara onima koji mu pošalju poruku, i to sa uznemirujućim fotografijama i njihovim ličnim podacima uz pomoć kojih ih ucjenjuje. Čak i prijeti da objavi njihove lične podatke.

Iako zvuči kao moderna urbana legenda, vlasti Meksika upozorile su svoje građane da mu nikako ne šalju poruku.

Iako postoji mnogo ljudi koji ne vjeruju u njegovo postojanje, postoje i oni kojima ne pada na pamet da mu puste poruku.

Savjeti za roditelje

Savjet za roditelje je da obrate pažnju na ponašanje svoje djece na internetu, podvlače sturčnjaci, i dodaju da su edukacija i prevencija ključni u borbi protiv zloupotreba novih tehnologija i opasnosti koje one potencijalno nose sa sobom, naročito kada su u pitanju djeca i mladi.

“Simptomi” po kojima se može primijetiti da dijete možda igra neku od opasnih igrica su promjene u ponašanju, konstantno korištenje telefona, tableta ili računara, odbijanje komunikacije, ali i hrane i pića, prenosi Blic.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender