16. 05. 2021.
Novosađanin otišao da registruje automobil i otkrio da je mrtav već 6 mjeseci

Novosađanin otišao da registruje automobil i otkrio da je mrtav već 6 mjeseci

Novosađanin otišao da registruje automobil i otkrio da je mrtav već 6 mjeseci

Ja sam već šest mjeseci mrtav čovjek, kaže Novosađanin Đorđe Milošević (79), koji je mrtvim “proglašen” 19. januara ove godine. On sam, kako kaže, za to je saznao kad je otišao u policiju da registruje automobil.

– Matični broj se nije slagao u policiji kad sam htio da registrujem auto – priča Milošević kako je sve to počelo.

Kada je, naime, 26. jula angažovao agenciju za registraciju da u njegovo ime obavi taj posao, saznao je da agencija to ne može da uradi, jer su im u policiji rekli da je Milošević – pokojnik.

U matičnoj službi, priča Milošević, a u razgovoru sa zaposlenima, saznaje da je greškom upisan u knjigu umrlih na osnovu potvrde o smrti Kliničkog centra Vojvodine.

– Tako sam ja od januara zvanično mrtav, a tek sam u julu to saznao – priča Milošević.

Ne može, dodaje, ni kod ljekara, ne može lijekove da podigne, pod stresom je zbog svega toga, narušeno mu je zdravlje.

Kaže i da je podigao izvod iz matične knjige umrlih i da su u izvodu kompletno njegovi podaci.

Klinički centar Vojvodine u saopštenju objašnjava da je u januaru 2018. kod njih hospitaliziran pacijent istog pola, imena i prezimena – Đorđe Milošević, ali da nije imao dokumenta na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njegov identitet.

Podatke koje je pacijent dao Klinički centar je smatrao validnim i takve je unio u dokumentaciju pacijenta, navodi se u saopštenju.

U međuvremenu su, kažu, preduzeli sve mjere da ispitaju zaposlene o ovom slučaju, sproveli su stručni nadzor, a Miloševića pozvali da dođe na razgovor kako bi mu se lično izvinili.

Milošević za Tanjug kaže da sada, pored zdravstvenih problema doživljava i “neprijatnosti” tako što ga sugrađani u šali oslovljavaju kao pokojnika.

– Svi su u čudu, krste se – primjećuje, te dodaje da je ipak sve predao u ruke advokata, jer je izgubio strpljenje, a i zdravlje mu je narušeno, javlja Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender