27. 02. 2021.
Akcija “Kamel”:  Osumnjičenima za dilovanje droge jednomjesečni pritvor

Akcija “Kamel”: Osumnjičenima za dilovanje droge jednomjesečni pritvor

Navijači “Torcide” deportovani u Hrvatsku

Iz zatvora u Padinskoj skeli pušteno je 13 hrvatskih navijača “Torcide” iz Splita, pošto su odslužili kaznu od 15 dana zatvora zbog divljanja na benzinskoj pumpi MOL u Vrčinu, početkom avgusta.

Oni su odmah deportovani za Hrvatsku, jer im je presudom prekršajnog suda izrečena i mjera udaljenja stranaca sa teritorije Srbije od godinu dana, saznaje Tanjug.

Hrvatski huligani su odmah po izricanju presude Prekršajnog suda bili upućeni na izdržavanje kazne u zatvor u Padinskoj skeli, jer žalbe nisu odlagale izvršenje presude.

Osuđeni su u skraćenom postupku za prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi”.

Ostalih 13 navijača iz Hrvatske koji su u ovom prekršajnom postupku bili oslobođeni, odgovarali su krivično.

Prošle sedmice oni su se nagodili sa Drugim osnovnim tužilaštvom i priznali krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, za uslovne kazne od šest mjeseci zatvora s rokom provjere od dvije godine i protjerivanje iz Srbije od dvije godine.

Odmah potom oni su protjerani iz zemlje, dio njih 8. avgusta, a ostali dan kasnije.

Navijači iz Hrvatske uhapšeni su 3. avgusta prilikom povratka iz Bugarske, jer su dva dana prije toga napravili haos na benzinskoj pumpi pisanjem ustaških grafita, krađom robe iz prodavnice i nepristojim i bezobzirnim ponašanjem, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender