23. 06. 2021.
Duronjić o optužbama za rasizam: Antić laže!

Duronjić o optužbama za rasizam: Antić laže!

Duronjić o optužbama za rasizam: Antić laže!

Fudbaler Voždovca Borko Duronjić negirao optužbe trenera Dinama da je tamnopute fudbalere iz Vranja nazvao “majmunima”. “To je apsolutna laž. Nikoga nisam provocirao i vrijeđao”.

Duel petog kola Superlige Srbije između Voždovca i Dinama završen je pobjedom „zmajeva“ ali i incidentom koji je izbio po završetku utakmice.

Nakon svađe u kojoj su učestvovali igrači oba tima trener gostujuće ekipe Dragan „Recko“ Antić koji je i sam ušao u polemiku sa klupom Voždovca iznio je teške optužbe na račun fudbalera Voždovca Borka Duronjića.

“Cijelu utakmicu je mali provocirao i vrijeđao mene i moje crnce, nazivao ih je majmunima”, rekao je Antić na konferenciji za novinare poslije meča optuživši tako Banjalučanina u dresu Voždovca za rasizam.

Redakcija MONDA kontaktirala je Duronjića, koji je odmah negirao optužbe i dodao da i fudblaeri Dinama iz Vranja mogu da potvrde da je nevin.

“Nisam imao nikakav kontakt sa tamnoputim igračima Dinama, Nisam ništa tako rekao, niti bi mi palo na pamet. Igrao sam protiv dosta tamnoputih igrača i nikada ih ne bih vrijeđao. Otpužbe Antića su apsolutna laž. Pitajte i fudbalere Dinama, oni su bili tu“, rekao je Antić.

On je potom objasnio kako je došlo do incidenta poslije meča, te istakao da je trener gostujuće ekipe Dragan Antić htio da se tuče sa fudbalerima Voždovca.

“Jedan igrač Vranja je otišao kod naših navijača i provocirao ih, ja sam otišao tamo sa svojim saigračima da zaštitim naše navijače. Niko nema pravo da ih vrijeđa, oni su platili kartu da nas bodre, a ne da ih neko vrijeđa. Pomjerio sam tog dečka i rekao mu nemoj to da radiš, a on me pljunuo. Nakon što me uhvatio za vrat ni ja nisam mogao više da se suzdržim, ali nisam ga ni udario, niti sam njihovom treneru Antiću rekao nešto. On je mene vrijeđao, hvatao za vrat, htio je da se obračuna sa nama. Njegove optužbe su laž. Niti sam provocirao bilo koga od njih niti rekao ijednu lošu riječ“, rekao je Duronjić.

U njegovu zaštitu odmah po završetku meča na konferenciji za novinare stao je njegov trener Branko Vojinović, rekavši da je siguran da Duronjić nije vrijeđao tamnopute fudbalere Dinama.

“Trener me dobro poznaje i zna da sebi ne bih dopustio nikada u životu tako nešto da vrijeđam nekog zbog boje kože. Ne znam zašto je Antić to rekao, da li je to neka njegova osveta nama, da li je htio da mi napakosti, nemam stvarno potrebu da se raspravljam s njim. Ako je iko vrijeđao te momke to je on, pa on ih je nazvao ‘crncima’“, istakao je Duronjić.

“Cijelu utakmicu je mali provocirao i vrijeđao mene, i moje crnce, nazivao ih je majmunima”, rekao je Dragan “Recko” Antić o Borku Duronjiću, fudbaleru beogradskog Voždovca.

Voždovac je pred svojm navijačima na krovu “TC Stadion” savladao Dinamo iz Vranja (2:0), a nakon susreta je došlo do svađe između igrača koja je potrajala nekoliko minuta.

Umiješao se i trener gostiju Dragan Antić, pokušao da razdvoji igrače, pa i sam, iznerviran, ušao u polemiku sa klupom Voždovca…

Nije do kraja bilo jasno zbog čega je došlo do nesuglasica nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, da bi arbitar posle višeminutnog guranja pokazao crveni karton Milošu Antiću, fudbaleru koji nije ni ulazio u igru na ovom susretu, dok od “zmajeva” niko nije upisan u bilježnicu.

Trener “Recko” Antić bio je nezadovoljan partijom svojih igrača, posebno zbog toga što su ponovo primili gol iz prekida, a samu “gužvu” je pokušao da objasni na konferenciji za medije.

“Neko od naših igrača je otišao tamo s publikom, a iskomplikovao je mali ‘sedmica’ iz Voždovca (Borko Duronjić, prim. aut.) koji je došao da brani publiku.Tu je nastao cijli cirkus, cijelu utakmicu je mali provocirao i vrijeđao mene, i moje crnce, nazivao ih je majmunima! Ne znam šta je sudija gledao”.

“Dobio je žuti karton, ali cijelu utakmicu je provocirao sve živo. Ne znam da li je bio nervozan, ne znam šta je po sredi, takav bezobrazluk dugo nisam vidio”, dodao je Antić.

Trener “zmajeva” Branko Vojinović stao je u zaštitu svog igrača.

“Ne bih komentarisao suđenje, ali teška optužba za Duronjića da je crne igrače nazvao majmunima. Siguran sam da to nije uradio. Koliko vjerujete svojim, toliko i ja mojim igračima. Ni sa tribina se nije nešto čulo što bi povrijedilo nekoga u Dinamu, korektno smo ušli u ovaj meč i siguran sam da to Duronjić nije rekao”, naveo je Vojinović nakon čega je došlo do male polemike dva trenera, odnosno Antić je pokušavao da dodatno objasni svoje navode.

(mondo.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender