12. 05. 2021.
Otvorena art kolonija “Krupa na Vrbasu”

Otvorena art kolonija “Krupa na Vrbasu”

Otvorena art kolonija “Krupa na Vrbasu”

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić otvorio je sinoć u Krupi na Vrbasu kod Banjaluke Art koloniju “Krupa na Vrbasu” u kojoj će stvarati sedam akademskih slikara iz regiona.

Talić je istakao značaj ove obnovljene umjetničke kolonije koja će doprinijeti razvoju kulture i turizma, kako u Krupi na Vrbasu, tako i u Banjaluci.

“Zadovoljstvo je dvostruko, biti u Krupi – biseru prirode i biti sa umjetnicima, znači biti na dobrom mjestu u dobrom društvu. Siguran sam da će raskošan pejzaš Krupe i sve čari prirode biti inspiracija umjetnicima i da će u koloniji nastati vrijedna umjetnička djela”, rekao je Srni Talić.

Inicijator da Art kolonija bude obnovljena je akademski slikar Dušan Pašić, koji je naveo da će do 25. avgusta, do kada traje, u Koloniji stvarati sedam akademskih slikara, vajara i grafičara iz Banjaluke, Beograda, Višegrada, Stare Pazove i drugih gradova.

Pašić je izrazio zadovoljstvo što je kolonija ponovo okupila umjetnike koji su i ranije rado dolazili u Krupu na Vrbasu da stvaraju, te im poželio ugodan boravak i plodan rad, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender