26. 09. 2021.
Davor Dragičević: Od danas ne priznajem MUP…

Davor Dragičević: Od danas ne priznajem MUP…

Na Trgu Krajine održan 148. skup “Pravda za Davida”

Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša. 148. dan na Davidovom smo trgu i tražimo samo istinu i pravdu, poručio je i večeras iz centra Banjaluke Davor Dragičević.

On je rekao da su u 14.30 časova bili pred Tužilaštvom, i postavili jedno jedino pitanje: “Ko je ubio Davida?”

-U zgradi nije bilo nikog, samo par žena. Oni ne poštuju ni moje mrtvo dijete, ni institucije, nikog. Leptiru dodijelio si Vreći predmet, sve ste zataškali, ne smiju izaći pred ljude. Svima sam rekao ko su ubice, niko ništa, bahate se i rade što hoće – rekao je Davor.

Istakao je da su podnijeli nove prijave, i da od tužioca Švrake zahtijevaju da sa predmeta skine Lepira i Vreću.

– 5. 10. dolazim kod svog sina i mijenjam adresu, tada ću spustiti ruku, sine, obećao sam ti, a besa je besa. Pravda za Davida, ostajemo ovdje, idemo do kraja- poručio je Davor, nakon čega je puštena pjesma “Klinac u getu”.

Na Trgu Krajine večeras je govorio i Stefan Simić iz Beograda koji na fejsbuku objavljuje pjesme o Davidu.

On kaže da je Davidova porodica neustrašiva, sve jača i jača. Da su otac, majka, sestra, ponosni u odbrani svega što je bio David.

– Pokret borba za Davida je primjer kako se treba boriti, kad su mnoge borbe obesmišljene,nije lako stati u odbranu ljudskog dostojanstva, i to ne samo jedan dan, nego danima. Najbolje u svemu ovome je val ljudskosti koji je probuđen i koji okuplja ljude – istakao je Simić i dodao da je priča o Davidu možda je najvažnija danas, zbog svega što je probudila u ljudima.

– Sve nas je zbližila i povezala. Vidjeli smo borbu protiv poniženja i laži. David je heroj jer nije pristao da ga gaze, po cijenu i da ga ubiju. On je junak našeg doba. Ne smijemo dozvoliti da se njegova vatra ugasi- poručio je Simić.

Večeras je pročitano i pismo majke Suzane.

-Sine moj, ljubavi prva. Gledam tvog oca kako se bori, prepoznajem tebe, tu si, živiš kroz mene, osjetim te.

Kažeš mi da ne brinem, da ne plačem, kažeš-“pusti mene, brini o djeci”. Pričaš kako ti je lijepo tamo gdje si sad, da si sa svojim drugom Jovanom, ali ne govoriš mi kako da živim bez tebe, kako da živim bez srca i duše.

Zašto ti da odeš, ljubavi moja prva, a ja da ostanem. Kako da živim, kad me bole tvoje rane,sine moj, nema više života. Rado bih kraj tebe, ali se na silu ne umire -voli te tvoja mama.

(srpskainfo.com)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender