15. 05. 2021.
Moguće raspisivanje nagrade za informacije o stradanju Davida Dragičevića

Moguće raspisivanje nagrade za informacije o stradanju Davida Dragičevića

Moguće raspisivanje nagrade za informacije o stradanju Davida Dragičevića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su republičke institucije spremne da raspišu novčanu nagradu za one koji dostave informacije o stradanju Davida Dragičevića, ukoliko bi to pomoglo da taj slučaj bude riješen.

Dodik je rekao da nije donesena odluka o tome, ali da se o njoj razmišlja.

Na pitanje novinara ko je ubio Davida Dragičevića, predsjednik Srpske je rekao da je to pitanje za tužilaštvo, a ne instituciju predsjednika, Vladu, pa ni policiju, iako je uključena u ovaj predmet.

“Vidimo da mnogi žele da to povežu na taj način. Republika Srpska je učinila sve u skladu sa svojim kapacitetima, održana je sjednica Narodne skupštine”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je podsjetio da se i lično sastao sa porodicom Dragičević u namjeri da pomogne u rješavanju ovog slučaja. Dodik je ponovio da odgovor na navedeno pitanje treba tražiti od tužioca, a ne od njega.

Upitan da li njegova današnja konferencija za novinare ima veze sa juče objavljenom bazom podataka Centra za istraživačko novinarstvo o imovini političara, Dodik je rekao da imaju pravo da se raspituju o njegovoj imovini s obzirom na funkciju koju obavlja. On je naveo da je prije ove funkcije bio bogatiji nego što je danas, te da je lako izvršiti uvid u imovinski karton.

“Nikakva javna sredstava za vrijeme premijerskog i predsjedničkog mandata nisu korištena za bilo kakve porodične ili lične aktivnosti”, poručio je Dodik.

On je dodao da su svi podaci o imovini navedeni u imovinskom kartonu koji je svaki političar dužan da potpiše prilikom kandidature.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender