16. 04. 2021.
Vučić: Malo se zaustavite u lekcijama Srbiji!

Vučić: Malo se zaustavite u lekcijama Srbiji!

Vučić: Država razmatra uvođenje obaveznog vojnog roka

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je danas da država razmatra da od 2020/21 godine ponovo uvede obavezni vojni rok, u trajanju od tri ili šest mjeseci.

On je rekao da to zavisi od analiza Ministarstva odbrane i toga da li finansijska sredstva to budu dozvoljavala.

Kako je precizirao, u zavisnosti od analiza i finansija, razmatra se mogućnost da on potraje tri do šest mjeseci, ali da nikakva odluka još nije donijeta.

– Nije opcija godinu dana, mislim da je to predugo. Još uvijek o svemu razmišljamo – kazao je Vučić.

On je pojasnio da se trenutno razmatraju svi aspekti tog eventulanog poteza, do koje godine i na koji način bi on bio sproveden. Kazao je i da bi oni koji vojsku završe, imali prednost pri zapošljavanju u javnoj službi.

– Sve radimo da bi sačuvali mir, da preventivno možemo da djelujemo protiv svakog ko bi pokušao da provede agresiju na nas – podvukao je Vučić.

On se osvrnuo na kritike javnosti koje bi mogle da uslijede poslije takvog poteza i naveo da su one neminovne u svakom slučaju, bilo obaveznog vojnog roka ili ne.

Rekao je da kada se pomene ponovno uvođenje, kažu “opet biste da ratujete”, a do juče je bilo zašto nema vojnog roka, piše Blic.

– Dogovorite se sa sobom šta hoćete od države po pitanju vojske, Kosova i ekonomije i svega… Ne plašim se kampanje protiv služenja vojnog roka, narod je doboljno pametan da prepozna ko radi u njegovopm, a ko protiv njegovog interesa – rekao je Vučić, istakavši da su “do juče govorili da su nam djeca postala slabići, jer nemaju vojnu obavezu”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender