12. 05. 2021.
Čubrilović: Stradanje u Jasenovcu se ne smije ponoviti

Čubrilović: Stradanje u Jasenovcu se ne smije ponoviti

Čubrilović: Narodna skupština nije mjesto za rješavanje “Slučaja Dragičević”

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da građane interesuje istina u vezi sa “slučajem Dragićević”, ali da parlament Srpske nije mjesto gdje se to može postići.

“Postoje Tužilaštvo, policija i ostale instutucije, koje su prije Narodne skupštine pozvane da rade na tom slučaju i da ga razriješe. Javnost pa i Narodna skupština svakako su zainteresovani da se dođe do prave istine, da činjenice izađu na vidjelo, te da to konačno bude podvedeno pod riješen slučaj”, rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Govoreći i o navljenoj inicijativi opozicionih poslanika u Narodnoj skupštini za sazivanjem posebne sjednice parlamenta sa tačkom dnevnog reda “Neustavno djelovanje i nezakonito postupanje pojedinaca u institucijama Srpske povodom ubistva Davida Dragičevića”, Čubrilović je naveo da inicijativa još nije dostavljena, ali da će ukoliko budu ispunjeni uslovi za to, sazvati Kolegijum gdje će biti odlučeno o sudbini tog zahtjeva.

On je naveo i da ne zna šta su pravi razlozi za sazivanje posebne sjednice o “slučaju Dragičević”, ni šta stoji u njenom obrazloženju, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender