01. 03. 2021.
Počela izgradnja vodovoda u Borkovićima

Počela izgradnja vodovoda u Borkovićima

Počela izgradnja vodovoda u Borkovićima

Nastavlja se veliki posao izgradnje vodovoda na širem gradskom području. Gradonačelnik Igor Radojičić danas je u naselju Borkovići, zasleak Jaruga, označio početak izgradnje vodovoda dužine 800 metara. Ovo će biti ukupno 18. vodovod koji se gradi ove godine, a očekuje se da će na te vodovode biti priključeno nekoliko hiljada potrošača.

Radojičić je naglasio da se u Borkovićima radi o investiciji preduzeća Vodovod i da je već sada oko 80 domaćinstava izrazilo spremnost da se priključi na buduću vodovodnu mrežu.

– Vodovod je u ovaj projekat uložio 110.000 KM. Podsjećam da su u toku završni radovi na fabrici vode na Crnom vrelu i prvom podsistemu, u toku je tender za veliki vodovod u Rekavicama gdje je bilo najviše problema sa vodosnabdijevanjem, a za nekoliko dana će početi radovi na vodovou Rekavice – Sokolovac. Takođe, u toku je javni poziv za novi vodovod Pezića polje, a uskoro očekujemo i početak rješavanja velikog problema u višim dijelovima naselja Česma, gdje bi trebalo prvo da se gradi rezervoar što će biti prva faza rješavanja ovog problema – naveo je gradonačelnik u izjavi novinarima.

Direktor banjalučkog Vodovoda Zoran Popović, kazao je da je izgradnja Vodovoda u Borkovićima dio plana za ovu godinu, a završetak radova je planiran za 30 dana. On je dodao da se uskoro očekuje puštanje u probni rad fabrike vode na Crnom vrelu.

Mještanin Lazar Stojičić je zahvalio Gradskoj upravi i Vodovodu i naglasio da će izgradnja vodovoda na ovoj lokaciji za mještane značiti mnogo, te izrazio nadu da će uskoro imati stabilno i kvalitetno vodosnabdijevanje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender