25. 01. 2021.
Vučić: Malo se zaustavite u lekcijama Srbiji!

Vučić: Malo se zaustavite u lekcijama Srbiji!

Vučić 8. septembra na Kosmetu o budućnosti države

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na Kosovu i Metohiji 8. septembra održati jedan od najvažnijih govora u životu u vezi sa budućnošću države.

“Imam pozive i hteo bih da obiđem milion mesta, ali to nije moguće. Posebnu pažnju dali smo centralnom obraćanju, a biće odlučeno gde ću ga držati – u Kosovskoj Mitrovici ili u Zubinom Potoku. Vodiću računa o svakoj izgovorenoj reči, jer će se po svakoj reči meriti budućnost naše zemlje za pet i 100 godina”, rekao je Vučić novinarima u Zrenjaninu.

On je naglasio da mu je po pitanju Kosmeta “mirna i čista savest” i da je i crkvenim velikodostojnicima rekao šta misli i kakva je zaista situacija tamo.

“Moj stav je realan, ozbiljan i odgovoran. Kakvi će biti stavovi drugih videćemo”, kaže Vučić.

On je povodom najava predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija da će u dijalogu u Briselu “kandidovati” i temu “Preševske doline”, rekao da Priština može da kandiduje koju god temu hoće, ali će se, kaže, rezultat vidjeti na kraju.

“Što se tiče kandidovanja tema, ja sam uvek spreman da se vidim s njima, ali pod posredovanjem EU. Neka kandiduju teme koje hoće. Na kraju ćemo videti, ako budemo u situaciji da pravimo kompromis, kakav rezultat će biti kandidovanih i nekandidovanih tema”, naglasio je Vučić.

Kada je riječ o mogućnosti ponovnog uvođenja obaveznog vojnog roka u Srbiji, Vučić je rekao da tome prethode analize bar šest mjeseci i razgovor sa građanima, te poručio da su oni koji tu ideju kritikuju licemjerni jer se protive obaveznom vojnom roku, a istovremeno bi da “jurišaju na Kačanik i Đakovicu”, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender